Foto: Publicitātes foto

Ar jauno kompakto krosoveru "Taigo" "Volkswagen" (VW) pirmo reizi Eiropas tirgū laiž krosoveru-kupeju. Priekšpiedziņas "Taigo" uzmanību piesaista ar tā virsbūves dizainu un paaugstinātām sēdpozīcijām.

Piecvietīgā automobiļa aizmugure ir ieslīpa kupejas stilā. Ar šo auto VW paplašina kompaktā "Polo" (hečbeks) un "T-Cross" (SUV) modeļu klāstu, kas veidoti uz MQB platformas, ar trešo šasijas variantu, kas iepriekš galvenokārt bijis sastopams "premium" klases modeļos.

Jaunā "VW Taigo" iepriekšpārdošana Latvijā sāksies jau šoruden, bet pirmie klienti automobiļus saņems 2022. gada sākumā.

Jaunais "Taigo" koncentrējas uz dizainu, individualitāti un emocijām. Ar LED priekšējiem lukturiem, pilnībā digitālu instrumentu paneli un jaunākās paaudzes informācijas un izklaide sistēmu (MIB3) jau standarta komplektācijā SUV kupeja ir ar kopgarumu nedaudz zem 4,26 metriem.

Šāda virsbūves forma ir unikāla VW zīmola modeļu portfelī. Ar krosovera virsbūves stilu un kupejas siluetu jaunais "Taigo" ir lieliski piemērots, lai VW zīmolam piesaistītu jaunus pircējus.

"Taigo" tehniskā bāze ir VW koncerna MQB platforma. Atkarībā no izvēlētās komplektācijas "Taigo" iespējams aprīkot arī ar jaunajiem "LED Matrix" priekšējiem lukturiem un izgaismotu radiatora dekoratīvo režģi, kā arī iegūt "Black Style" dizaina pakotni.

Salonā "Taigo" jau standarta komplektācijā aprīkots ar daudzfunkciju stūresratu un moderniem kontroles elementiem. Informācijas un izklaides sistēma balstīta uz trešās paaudzes "MIB3", ietverot tiešsaistes vadības ierīci (eSIM) un "App Connect Wireless" (atkarībā konfigurācijas), kas ļauj sistēmai pieslēgt viedtālruni bez vada. Tādas funkcijas kā piekļuve straumēšanas pakalpojumiem un dabiskas balss vadība, izmantojot "Volkswagen ID", ļauj izmantot jaunākos "MIB3" pakalpojumus atkarībā no konfigurācijas.

Katrs "Taigo" jau standarta komplektācijā aprīkots ar tādām asistentu sistēmām kā apkārtnes uzraudzības sistēmu, tostarp ārkārtas bremzēšanas funkciju pilsētas vidē, un braukšanas joslu uzturēšanas asistentu. "IQ.DRIVE Travel Assist" sistēma pieejama papildu komplektācijā, nodrošinot daļēji automatizētu braukšanu līdz 210 km/h maksimālajam ātrumam.

Automobiļa cena Latvijā vēl nav paziņota, tomēr vācu izdevums "Auto Bild" lēš, ka bāzes cena šim modelim būs zem 20 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!