Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) atjauninājis trešās paaudzes "Touareg" ar dažādiem uzlabojumiem: balstiekārta un displeju un vadības koncepts ticis uzlabots, savukārt automašīnas dizains priekšpusē un aizmugurē kļuvis izteiksmīgāks.

Uzmanību jo īpaši piesaista no jauna izstrādātie "HD LED matrix" priekšējie lukturi un LED aizmugurējie lukturi, kas tagad ir kā nepārtraukta gaismas josla. Pirmo reizi tajā ir iekļauts sarkanā krāsā izgaismots VW logotips. Pirmo reizi šāds elements iekļauts Eiropas tirgum paredzētā VW modelī – iepriekš izgaismots zīmola logotips tika piedāvāts tikai Ķīna un ASV.

Modernizētais "Touareg" ir pirmais VW modelis, kas tirgū nonāks ar no jauna izstrādātajiem "HD LED matrix" priekšējiem lukturiem. Vairāk nekā 38 000 interaktīvu LED projicē apgaismojumu tieši braukšanas joslā un izgaismo ceļu precīzāk nekā jebkad iepriekš. Šī "HD LED matrix" apgaismojuma sistēma drīzumā tiks pārnesta arī uz nākamajiem mazāka izmēra SUV klases modeļiem.

VW uzlabojis arī "Touareg" piekari. Atkarībā no versijas "Touareg" ir pieejams ar tādām inovatīvām balstiekārtas tehnoloģijām kā aktīvā šķērstabilizācijas sistēma un visu riteņu stūrēšana.

Modernizētā "Touareg" standarta aprīkojumā ietilpst arī "Innovision Cockpit". To veido "Digital Cockpit", kā arī informācijas un izklaides sistēma "Discover Pro Max". Tāpat optimizētas dažādas "Innovision Cockpit" funkcijas, piemēram, joslas līmeņa navigācija un augstas izšķirtspējas HD kartes dati. USB-C savienojumi ar 45 vatu uzlādes jaudu (iepriekšējo 15W) ļauj ievērojami ātrāk uzlādēt tādas elektroniskās ierīces kā viedtālruņi, planšetdatori vai klēpjdatori.

"Touareg" standarta komplektācijā aprīkots ar lielu skaitu ērtību uzlabojošām un autovadītāja asistentu sistēmām. Turklāt pieejams arī plašs papildu komplektācijā pieejamo asistentu sistēmu klāsts.

Atjauninātais "Touareg" tirgū būs pieejams ar piecām piedziņas sistēmu versijām. Papildus benzīna dzinējam ar turbokompresoru pieejami divi turbodīzeļa dzinēji un divi "plug-in" hibrīdi. Visi šie dzinēji standarta komplektācijā ir sajūgti ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un "4Motion" pastāvīgo visu riteņu piedziņu.

"Touareg R eHybrid" ir šīs produktu līnijas augstākā līmeņa modelis ar jaudīgāko piedziņas sistēmu: V6 benzīna dzinēju un elektromotoru, kopā attīstot 462 ZS jaudu.

Atjauninātā "Touareg" iepriekšpārdošana Baltijas valstīs sāksies jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!