Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) atdzīvina leģendu – marta sākumā zīmols prezentēs jaunā bagija pilnībā elektrisko versiju.

Iedvesmojoties no populārajiem amerikāņu kāpu bagijiem, šis koncepta automobilis veidots uz VW jaunās elektroautomobiļu platformas MEB, demonstrējot to, cik tā ir patiesi daudzpusīga.

"Bagijs ir kas vairāk par automobili. Tas ir spēks un enerģija uz četriem riteņiem. Elektriskais bagijs iemieso šīs īpašības, demonstrējot to, cik moderna var izskatīties klasikas interpretācija, un, pats svarīgākais, kādu emocionālo saikni rada elektriskā mobilitāte," norāda VW galvenais dizaineris Klauss Bišofs.

Pilnībā elektriskā bagija koncepts balstīts uz vēsturiskajiem priekšgājējiem no Kalifornijas. Tajā laikā šis modelis tika radīts, izmantojot "Beetle" šasiju, taču tagad modernā MEB platforma demonstrē sevi kā tikpat daudzpusīgu.

Arī šai bagija jaunai interpretācijai, līdzīgi kā oriģinālajā stilā, nav fiksēta jumta vai tradicionālu durvju, bet kopējā izskatā dominē brīvi stāvoši riteņi, kas aprīkoti ar bezceļu riepām, un vaļēji sānu sliekšņi.

Jaunais pilnībā elektriskais koncepta bagijs pirmo reizi tiks prezentēts Ženēvas autoizstādē, kas norisināsies no 7. līdz 17. martam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!