Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Marta sākumā presei Eiropā tika izrādīts pērn prezentētais "Hyundai" jaunais elektromobilis "Ioniq 6". Tas ir kupejveida sedans ar četrām durvīm un būtiski atšķirīgu dizainu. Šā gada pavasarī tas būs pieejams arī klientiem Latvijā. "Delfi" bija iespēja izmēģināt šo auto uzņēmuma rīkotajā preses pasākumā.

"Hyundai" šobrīd piedāvā divus jaunās paaudzes "Ioniq" modeļus – "Ioniq 5" un "Ioniq 6". Abi auto izceļas ļoti zīmīgu dizainu, kurā pat ir grūti saskatīt līdzības. "Ioniq 5" ir avangardiski šķautņains, savukārt jaunajā "Ioniq 6" nevarēs atrast nevienu taisnu līniju. Tas krietni atšķiras ne tikai no "Ioniq 5", bet arī no visa pārējā "Hyundai" auto klāsta. Vislielākās līdzības neizbēgami var saskatīt ar "Porsche Panamera".

Mazāk iespaidīgs gan ir auto purngals. Mazliet rodas sajūta, ka to dizaineri atstājuši novārtā. Toties tas patīk zirgiem! Vismaz tā nācās secināt, kad testa brauciena laikā kādā kalnu stāvvietā auto apciemoja bariņš savvaļas zirgu. Vairāki garie purni atstāja bučas auto purngalā. Viens nebēdnis arī centās auto ne tikai aptaustīt, bet arī paglaudīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!