Foto: Publicitātes attēli

Zviedrijas kompānija "Zeus Twelve", kas ir apakšuzņēmums kompānijai "Gray Design", kas sadarbojas arī ar Latvijā bāzēto bruņu auto ražotāju "Dartz", paziņojis par plāniem sērijveida ražošanā ieviest trīs ekskluzīvus superauto modeļus.

Šos superauto plānots izgatavot pēc klientu individuāla pasūtinājumu, kopumā saražojot vien 12 šādu spēkratu. Pagaidām šie superauto eksistē vien kā datorilustrācijas, kas publicētas kompānijas mājaslapā.

Vienu no superauto modeļiem sauks "Gold Rush". Tā virsbūvē plaši tiks izmantots hroms un zelts, bet durvis būs paceļamas uz augšu. Zem motora pārsega tam būs uzstādīts "Aston Martin" 5,9-litru V12 dzinējs ar 517 zirgspēku jaudu. Gaidāms, ka šī auto maksimālais braukšanas ātrums pārsniegs 300 km/h.

Otrs modelis būs "Magnate", kas tiks pozicionēts slavenībām un mūzikas biznesa magnātiem. Tā aizmugurējās durvis atkarībā no izvēles būs paceļamas uz augšu vai arī pretēji braukšanas virzienam. Par papildus samaksu automobilim uzstādīs bruņas. Šis modelis tiks aprīkots ar 512 ZS jaudīgu 6,75-litru V8 dzinēju.

Trešais modelis – "Sigma" – tiks pozicionēts braukšanai pa sacīkšu trasi. Visi virsbūves paneļi būšot izgatavoti no oglekļa šķiedras, bet kokpitu nosegs stikla kupols, kas vajadzības gadījumā ir noņemams. Šis spēkrats tiks aprīkots ar "Caterham" divlitru četrcilindru dzinēju, kas attīsta 340 ZS jaudu un nodrošina līdz 290 km/h maksimālo braukšanas ātrumu.

"Zeus Twelve" pagaidām neprecizē, kad šie modeļi varētu nonākt ražošanā, kā arī to provizorisko cenu. Šobrīd zināms, ka katrs no šiem spēkratiem tiks izgatavots sadarbībā ar "Lotus" un tūninga kantori "Mansory".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!