Foto: Publicitātes foto
Ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu gaidāmajā nedēļas nogalē atsāksies Baltijas autošosejas čempionāta sezona Pērnavā "Porsche Ring" trasē. "Parnu Summer Race 2022" sacensībām pieteikušies 165 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Francijas un Lielbritānijas.

Tradicionāli viskuplākais skaits gaidāms "BMW 325 Cup" klasē, kur pieteikušies 43 dalībnieki, tajā skaitā visi sezonas līderi ar Valteru Zviedri no "LV Racing" komandas priekšgalā. Latvijas līdzjutēju cerības vēl saistās ar pilotiem Ričardu Šubecki, kurš ieņēma trešo vietu sezonas otrajā posmā, 2020. gada čempionu Matīsu Mežaku, Uldi Timaku, Mārtiņu Lapiņu un Jāni Hānu.

Baltijas sešu stundu izturības sacensībās debitēs "LV Racing" jaunais TCR klases "Audi RS3 LMS TCR" spēkrats, kuru pilotēs Valters Zviedris un Ivars Vallers. TCR klasē kopumā pieteikušās sešas ekipāžas no četrām valstīm, tajā skaitā arī pērnās sezonas čempioni "Noker Racing Team", kas šogad biežāk manāmi sacīkstēs ārpus Baltijas. Izturības sacensībām pieteikušās 19 ekipāžas un uz starta varēs redzēt dažādu paaudžu "Porsche GT3 Cup" spēkratus, "BMW M2", "BMW M4 GT4", "Porsche Cayman GT4 Clubsport" un daudzus citus ekskluzīvus spēkratus.

Azartiskas cīņas trasē gaidāmas arī salonautomašīnu BTC klasē. Cīņu par godalgotu vietu sezonas noslēgumā turpina Atis Veismanis BTC2 klasē. Šoreiz uz starta arī vairāki spēcīgi igauņu sportisti, kas kopā ar lietuviešiem veido ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. V1600 klasē pretī somu ātrākajiem braucējiem stāsies Kaspars Rudmiezis un Raivis Meilands. Bet "BMW 116 Trophy" klasē Latviju pārstāvēs Artūrs Virbulis un Edgars Karlsons.

Vēsturisko formulu sacīkstēs sezonas līdera godu centīsies aizstāvēt Raitis Mūrnieks, kā arī pieredzējušais formulu veterāns Indulis Rukuts.

28 komandas pieteikušās uz 2h "Nankang Endurance Academy" sacensībām. Latvijas komandas "Jūrmala/Papa's sacīkšu komanda" divas ekipāžas pieskaitāmas favorītu pulkam "BMW 325 Cup" klasē, bet "Degviela Motorsport V1600" klasē. Četras komandas no Latvijas piereģistrējušās "ABC Race" ieskaitē.

Aizraujošas sacīkstes ar modernu tehniku gaidāmas "NEZ Porsche Sprint Challenge" sacensībās. Uz starta šeit rindosies 18 sportisti no Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Francijas. Lielākā daļa no automašīnām būs jaunākās paaudzes "Porsche GT3 Cup 992". Pagaidām šajā klasē bez Latvijas sportistu dalības.

Iesācēju "ABC Race" klases seriālā šis būs viens no diviem sacensību posmiem ārpus Latvijas. Sacīkstēm pieteikušies 14 sportisti, ieskaitot sezonas līderus – Jāni Hānu, Artūru Daņilevski un Danielu Unguru.

"Parnu Summer Race 2022" sacensību braucieni būs vērojami tiešraidē "Baltic Touring Car Championship" profilā "Facebook" un "YouTube". Ieejas biļete uz abām sacensību dienām – 20 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!