17 gadus vecais kenijietis Tedžass Hirani aizvadītajā pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") posmā Spānijā paveica vēsturisku notikumu - viņš kļuva par pirmo Āfrikas autosportistu, kas startējis šajā seriālā.
"Mani sauc Tedžass Hirani, es esmu no Kenijas un esmu pirmais Āfrikas sportists, kas startē pasaules rallijkrosa čempionātā," tā portālu "Delfi" ar sevi iepazīstināja Hirani, kurš startēja "RX Lites" klasē.

Neskatoties uz savu jaunību, kenijietis pirms debijas "WorldRX" ieguvis diezgan pieklājīgu sacensību pieredzi, turklāt Hirani ir ambiciozi plāni - kļūt par pasaules čempionu, kā vēsta viņa mājas lapa. Ar autosportu viņš nodarbojas no deviņu gadu vecuma, kad pirmo reizi tika iesēdināts kartingā. Kopš tā laika Tedžass paguvis arī kļūt par visu laiku jaunāko rallijreida uzvarētāju savā dzimtenē un valsts čempionu šajā autosporta disciplīnā.

"Esmu startējis "Formula Gulf 1000" sacensībās Dubaijā, Kenijā piedalos bezceļu sacensībās, autokrosā un rallijā, bet gribēju izmēģināt vēl kaut ko citu un izvēlējos rallijkrosu," pastāstīja Hirani. "Šī man nav debija Eiropā, jo pirms tam braucu Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā."

Pasaules čempionāts un konkrēti Spānijas posms jaunajam kenijietim ir ļoti iepaticies. "Te ir ļoti jauki, daudz skatītāju, laba trase, lieliska atmosfēra, un man labi veicas braucienos, esmu iekļuvis pusfinālā un ceru uz finālu," teica Hirani.

Aizsteidzoties priekšā notikumiem, jo šī saruna notika pirms pusfināla braucieniem, šo plānu kenijietim tomēr neizdevās realizēt - pusfinālā cīņas karstumā viņš apmeta kūleni un mašīna palika trases malā uz sāna. Tomēr "RX Lites" čempionātā viņš ir "pierakstījies" - astoņi punkti par hītu rezultātiem un iekļūšanu pusfinālā Hirani kontā ir.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!