"Formula 2" (F-2) pilots francūzis Antuāns Ibērs (Anthoine Hubert) gājis bojā Beļģijas "Grand Prix" otrajā aplī notikušajā avārijā, formulām traucoties vairāk nekā 260 km/h ātrumā. Sadursmē bija iesaistītas trīs formulas. Visi trīs piloti tika hospitalizēti, bet Ibērs no gūtajām traumām pēc pāris stundām slimnīcā mira.

Pēc avārijas sacīkstes tika apturētas. Tāpat Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) paziņoja, ka šī iemesla dēļ F-2 sacensības svētdien nenotiks, kamēr F-1 un F-3 seriāla sacensības norisināsies, kā plānots.

F-2 sacīkšu pārraidē avārijas brīdis netika rādīts atkārtojumā, tādēļ par notikušo var spriest tikai pēc aculiecinieku publicētajiem video. Kā tajos redzams, Ibērs ar formulu saslīdēja, ietriecās trases nožogojumā, pēc kā formula atsitienā tika atmesta atpakaļ uz trasi un tajā milzīgā ātrumā ietriecās cits braucējs – "Sauber Junior" pilots Huans Manuels Korrea –, kura formula pēc trieciena apmeta kūleņus.

Korrea ar lauztām abām kājām tika nogādāts slimnīcā, un viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Trešajam avārijā iesaistītajam pilotam – leģendārā Žana Alezī dēlam Džuliāno – pēc medicīniskajām pārbaudēm netika konstatētas smagas traumas.

Ibērs pārstāvēja britu komandu "BWT Arden" un čempionātā bija astotajā vietā, šosezon izcīnot arī divas uzvaras – Monako un Francijā. Pērn viņš kļuva par GP3 čempionu.

Tāpat Ibērs bija "Renault" F-1 jauno pilotu programmā.

Līdzjūtības izteikuši arī F-1 piloti, piemēram, Lūiss Hamiltons, Fernando Alonso un Makss Verstapens.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!