Foto: Publicitātes foto

Debijas sezonas otro pusi pagājušo svētdien, 28. jūlijā, Biķernieku trasē uzsāka jaunais autošosejas budžeta seriāls "ABC Race". Ja gandrīz visās līdzšinējās sezonas sacīkstēs bija vērojamas savstarpējas sadursmes, tad ceturtajā posmā jaunie sportisti pierādīja, ka ir spējīgi ne vien uz aizraujošām, bet arī godīgām cīņām.

Lai arī sākotnēji ceturtais posms bija plānots pirmdienas vakarā, 29. jūlijā, kluba biedri nolēma apvienot spēkus ar "Baltic Time Attack" seriāla organizatoriem un kopā aizvadīt kvalitatīvas un kārtīgas sacensības. Tādējādi visas dienas garumā trasē varēja redzēt gan jaudīgos "Baltic Time Attack" spēkratus, gan aizraujošās "ABC Race" dalībnieku cīņas.

Uz starta "ABC Race" posmā izgāja 12 automašīnas ar kopskaitā 13 dalībniekiem, jo melno "Renault Clio" šoreiz dalīja Viesturs Ozols un Ernests Skulte. Pirmais brauciens gan Skultem izvērtās neveiksmīgs, jo jau trešajā aplī viņa auto piemeklēja degvielas sūkņa defekts un nācās izstāties.

Ļoti neveiksmīgs pirmais brauciens arī Jānim Sondoram – Kinostudijas līkumā viņa "Honda Civic" nokrita priekšējais kreisais ritenis, kas beidzās ar sāpīgu attapšanos trases malā esošajās riepās. Lai arī automašīnas priekša ir pamatīgi cietusi, drošības karkass nav bojāts, tādējādi Sondoru jau cerams drīzumā redzēsim atpakaļ trasē.

Jāatzīmē, ka Sondora avārija izraisīja pirmā brauciena apturēšanu, tādējādi "ABC Race" dalībnieki pirmo reizi piedzīvoja atkārtotu startu gaitā. Pirmajā pozīcijā pēc pirmajiem apļiem bija izvirzījies sezonas līderis Kristaps Laipnieks (Honda Civic), kurš arī atkārtotā starta laikā nosargāja savu vietu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Aiz viņa gan norisinājās sīva cīņa par otro pozīciju starp Artūru Virbuli (Peugeot 106), Arni Baumani (Honda Civic) un Gintu Pabērzu (Opel Corsa). Ar segšanos visa brauciena garumā Virbulim tomēr izdevās noturēt otro vietu, līdz ar to Baumanis un Pabērzs finišu sasniedza trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Otrajā braucienā, startējot no trešās vietas, līdera pozīcijā atkal ātri izvirzījās Kristaps Laipnieks. Tomēr, ņemot vērā iepriekšējo posmu pieredzi, bija sagaidāms, ka viņam konkurenci sastādīs Viesturs Ozols, kurš starp braucieniem bija spējis salabot savu "Renault Clio". Cīņa Ozolam izvērtās, tomēr nevis ar Laipnieku par pirmo, bet gan ar Pabērzu par otro vietu. Duelis starp Ozolu un Pabērzu bija līdz pašam finišam, tomēr šoreiz par labu Pabērzam.

Līdz ar to posma kopvērtējumā, kurā tiek ņemts vērā viens labākais no abiem braucieniem, savu nu jau ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Kristaps Laipnieks. Otrā vieta, ņemot vērā labāko apļa laiku Gintam Pabērzam, savukārt trešā vieta un pirmais pjedestāls Artūram Virbulim.

Nākamās "ABC Race" sacīkstes norisināsies 1. septembrī Pērnavā, Igaunijā. Sezonas piektais un priekšpēdējais posms tiks aizvadīts "auto24ring" trasē, kurā jaunais autošosejas seriāls viesojās jau pagājušogad BaTCC sacensību ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!