Foto: Publicitātes foto

"Force India" F-1 komanda oficiāli paziņojusi, ka tās otrais pilots 2013. gada sezonā būs vācietis Adrians Zutils.

30 gadus vecais vācietis būs brita Pola di Restas pārinieks. Zutilam šī būs piektā sezona "Force India" komandā un sestā F-1 kopumā.

"Lēmums par komandas pilotu sastāvu nebija viegli pieņemams," saka "Force India" boss Vidžejs Mallaja. "Mēs sapratām, ka Adriana pieredze un vēsturiski izveidojusies saikne ar mūsu komandu dod viņam zināmas priekšrocības, un viņš varēs mums labi palīdzēt realizēt mūsu šīssezonas mērķus. Ja viņš būs tādā pat formā kā 2011. gada sezonā, mēs varēsim turpināt rezultatīvu sadarbību."

Uz "Force India" otrā pilota vietu pretendēja arī Žils Bjanki, taču viņa kandidatūra tika atteikta. "Mūs ļoti iespaidoja viņa ātrums un darba ētika, un es ceru, ka mēs šogad varēsim turpināt ar viņu strādāt, lai izveidotu nākotnes "Grand Prix" braucēju," saka Mallija.

Pagājušo gadu Zutils izlaida, bet 2011. gada sezonā viņš bija veiksmīgākais no "Force India" braucējiem, F-1 čempionāta kopvērtējumā ieņemot 9. vietu. Pols Di Resta no vācu kolēģa togad atpalika par 15 punktiem un bija 13. vietā. 2011. gada sezonā Zutils izstājās tikai divos no 19 posmiem, un augstāk rezultātu sasniedza Vācijas un Brazīlijas posmā, kuros finišēja sestais. Pērn Pola di Restas kolēģis "Force India" komandā bija Niko Hulkenbergs, kurš sezonas beigās pārgāja uz "Sauber" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!