Divi vācu piloti Niks Haidfelds un Adrians Zutils, kas pagājušās sezonas beigās zaudēja vietu F1 komandās, ir apņēmības pilni atgriezties Formula 1 apritē.

Pērn Niks Haidfelds aptuveni pusi sezonas "Renault" komandas sastāvā aizstāja savainoto Robertu Kubicu, bet sezonas otrajā daļā vācieti nomainīja Bruno Senna. Šogad Haidfelds startēs FIA WEC (Pasaules Izturības čempionātā) un tostarp piedalīsies arī Lemānas 24 stundu sacīkstē.

"Protams, es mēģināju tikt pie pilota vietas kādā F1 komandā uz šo sezonu," paziņoja Haidfelds intervijā "Servus TV". "Taču mēs visi zinām, ka šobrīd tas nav viegli, jo nauda spēlē lielu lomu. Es biju Formulā 1 daudzus gadus un tas bija lielisks laiks, taču es vēlētos tur pabūt vēl kādu gadiņu."

Arī Adrians Zutils ir spiests izlaist šo sezonu un starpsezonā vairāk bija aizņemt ar tiesas prāvu par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu. Tomēr Zutila plāns ir atgriezties un iespējams vēl šogad.

"Mans plāns ir skaidrs – Formula 1," paziņoja Zutils. "Šī man ir jauna situācija, tomēr esmu motivēts. Iespējams man būs tagad neliels pārtraukums no sacīkstēm, taču es varētu atgriezties jau pavisam drīz, ja vien tāda iespēja parādīsies. Šo biznesu nav viegli prognozēt, taču es vēlos 2013.gadā atgriezties labas komandas sastāvā. Žel, ka nebūšu uz starta Melburnā, taču ceru, ka sezonas laikā atgrieziešos vienā vai citā lomā."

Tostarp vēl viens pilots, kas šogad zaudēja vietu F1, Rubenss Barikello pēc Brazīlijas preses ziņām ir jau parakstījis līgumu ar IndyCar sēriju komandu "KVRacing" un šogad kļūs par Tonija Kanāna un EJ Vīzo komandas biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!