Foto: Publicitātes foto
Latvijas komanda "Akvashelf Racing" izcīnījusi zelta medaļas pasaules čempionātā 24 stundu braucienā, kas risinājās Sanktpēterburgā, informē Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

"Akvashelf Racing" sastāvā startēja Dmitrijs Šillers, Andrejs Dudaks, Andrejs Leoņtjevs un Normnds Rāzna. Komanda pasaules čempionātā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, par 100 apļiem apsteidzot 2.vietas ieguvējus no Krievijas, "Pal&Tex" komandu, kuras sastāvā sudraba godalgu izcīnīja vēl viens Latvijas pilots Urmets Eiguss. Trešajā vietā vēl viena Krievijas ekipāža "Garant".

Atgādinām, ka nesen Rīgā notikušajā Eiropas čempionāta posmā "Akvashelf Racing" ierindojās 2.vietā.

24 stundu brauciens "24 hours White Nights Endurance" ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem ūdens motosportā, jo ir tradicionāls pasaules čempionāts, kas notiek tikai Sanktpēterburgā. Brauciens norit 24 stundas, nepārtraukti braucot apkārt salai, uz kuras atrodas Petropavlovskas cietoksnis. Ekipāžas startē četru pilotu sastāvā, kas mainās ik pa divām stundām. Brauciena laikā notiek pilotu nomaiņas un to laikā arī degvielas uzpilde. Dalībniekiem ir atļauts nepieciešamības gadījumā laivas arī remontēt krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!