Foto: Reuters/Scanpix

"MINI" komandas braucējam Naseram Al-Atijam piektdien pēc kārtējās uzvaras leģendārā "Dakaras" rallijreida posmā izdevās vēl vairāk nostiprināt savu līderpozīciju sacensību kopvērtējuma galvgalī.

Nasers Al-Atija, kurš par Dakaras rallija čempionu tika kronēts pirms četriem gadiem, piektdien bija ātrākais 318 kilometrus garajā sestajā posmā, tādejādi triumfējot jau trešajā etapā šogad.

Vien 37 sekundes no Kataras sportista atpalika "Toyota" braucējs Žinels de Viljērs, kurš jau piekto reizi iekļuva posm alabāko trijniekā, bet trešais pēc vienas minūtes un 24 sekundēm bija spānis Nani Roma ar "Mini".

Zīmīgi, ka "MINI" automašīna bijusi ātrākā visos sešos līdz šim aizvadītajos šī gada Dakaras rallija ātrumposmos, kas ir jauns sacensību rekords. Kā ziņojām, piektajā posmā uzvarēja krievu sportists Vladimirs Vasiļjevs,

Kopvērtējumā tagad al Atija apsteidz de Viljēru par 11 minūtēm un 12 sekundēm, bet Saūda Arābijas sportists Jazīds Alradži ("Toyota") atpaliek 28 minūtes un 44 sekundes.

Tikmēr motobraucēju ieskaitē piektdien pie panākuma tika portugālis Elders Rodrigešs ("Honda"), kurš par vienu minūti un desmit sekundēm apsteidza ar KTM braucošo austrālieti Tobiju Praisu. Trešais savukārt bija vēl viens portugālis Paulu Gonsalvešs  ("Honda").

Savukārt kopvērtējuma līderis spānis Hoans Barreda Borts ("Honda") šoreiz bija sestais, līderim zaudējot septiņas minūtes un 20 sekundes.

Kopvērtējumā Barreda nu par 12 minūtēm un 27 sekundēm apsteidz četrkārtējo un pašreizējo Dakaras čempionu Marku Komu (KTM), bet par 17 minūtēm un 12 sekundēm atpaliek Gonsalvešs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!