Foto: AFP/Scanpix
Nasers Al Atija no Kataras un spānis Marks Koma sestdien nosargāja uzvaru leģendārā "Dakaras" rallijreida kopvērtējumā attiecīgi vieglo automobiļu un motociklu klasē.

Al Atija tika pie sava otrā "Dakaras" čempiona titula, bet "Mini" ražotājam tā ir jau ceturtā rallijreida uzvara vieglo automobiļu klasē pēc kārtas. Kataras pārstāvis, kurš par čempionu pirmoreiz kļuva 2011.gadā, ir septītais vairākkārtējais rallijreida uzvarētājs tā vēsturē.

Noslēdzošajā - 13. - posmā, kas spēcīgā lietus dēļ tika samazināts līdz vien 34 kilometru garumam, uzvarēja amerikānis Bobijs Gordons ("Gordini"), bet Al Atija viņam zaudēja 39 sekundes.

Kopvērtējumā Kataras pārstāvis pat teju 36 minūtēm apsteidza "Toyota" braucēju Žinelu de Vilje no DĀR.

Savukārt Koma, kurš brauc ar KTM motociklu, aizstāvējis pērn iegūto titulu un kopumā rallijreidā uzvarējis jau piecas reizes. Visu laiku labāko sasniegumu sarakstā viņš ieņem dalītu otro vietu.

KTM rūpnīca "Dakaras" titulu izcīnījusi jau 14 reizes.

Noslēdzošajā posmā uzvaru svinēja slovāks Ivans Jakešs, kuram Koma zaudēja trīs minūtes un 11 sekundes.

Kopvērtējumā Koma par teju 17 sekundēm apsteidza Paulu Gonsalvešu no Portugāles ("Honda").

Šogad rallijreida dalībniekiem bija jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijās caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums bija Buenosairesā.

Arī šogad sportisti sacentās 13 ātrumposmos.

"Dakaras" rallijreids, kurā šogad nestartēja neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinājās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!