Foto: AFP/Scanpix/LETA

Motošosejas braucējs "Moto2" klasē Alekss Markess (attēlā pa kreisi) vienojies ar spēcīgākās klases "MotoGP" vienību "Honda", tādējādi nākamsezon viņš brauks plecu pie pleca ar savu brāli un seškārtējo pasaules čempionu Marku (attēlā pa labi), pirmdien vēstīja komanda.

23 gadus vecais A. Markess, kurš šosezon savam 2014. gada "Moto3" čempiona titulam pievienoja arī "Moto2" trofeju, līgumu ar "Honda" noslēdzis uz vienu sezonu.

"Viņš no vidējās klases pacelsies uz augstāko līmeni, kurā brauks blakus seškārtējam pasaules čempionam Markam Markesam," teikts "Honda" komandas paziņojumā.

Jaunākais no Markesiem stāsies trīskārtējā "MotoGP" čempiona Horhes Lorenso vietā, kurš pēc šīs sezonas pēdējā posma Valensijā, noslēdza profesionāļa karjeru.

A. Markess aizvadītajā sezonā "Moto2" klasē pārstāvēja "Kalex" komandu, uzvaru izcīnot piecos posmos, kas viņam par trim punktiem ļāva apsteigt otrajā vietā palikušo Dienvidāfrikas braucēju Bredu Binderu.

Līdz ar jaunākā Markesa pievienošanos "Honda" komandai, cerības uz vietu spēcīgajā vienībā zaudējis francūzis Žuans Zarko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!