Foto: Reuters/Scanpix

"McLaren" F-1 komandas pilots Fernando Alonso ir saņēmis atļauju no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) apstiprinātiem ārstiem doties uz Malaiziju, kur notiks šīs F-1 sezonas otrais posms, vēsta britu mediji.

"Tas ir privāti, tāpēc es nevaru šo informāciju nedz noliegt, nedz apstiprināt," BBC citē 33 gadus vecā spāņu pilota menedžeri Luisu Garsiju-Abadu. "Taču es nešaubos, ka uz Malaiziju viņš dosies, kā ieplānots."

Alonso Kembridžas universitātē esot atrādījies trim speciālistiem, kas mēnesi pēc smagās avārijas testos Barselonas trasē pārbaudīja pilota veselības stāvokli un atzina, ka neesot iemeslu viņam izlaist nākamo F-1 čempionāta posmu. Nākamā veselības pārbaude Alonso gaida jau Sepangā, kur FIA medicīniskais pārstāvis Žans-Šarls Petē 45 minūtes ilgā testā pārbaudīs spāņu autosportista reakciju un apziņu. Lai startētu Malaizijas "Grand Prix" sacīkstē, Aloso būs jāsaņem arī Malaizijas trases galvenā ārsta atļauja.

Kā zināms, ārsti aizliedza Alonso piedalīties sezonas pirmajā posmā Austrālijā, kur "McLaren" komanda uzrādīja ļoti vājus rezultātus, Džensonam Batonam un Alsonso aizstājējam Kevinam Magnusenam kvalifikācijā parādot sliktākos apļa laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!