Foto: McLaren

Fernando Alonso avāriju F-1 pirmssezonas testos Barselonas trasē izraisījušas spēcīgas vēja brāzmas, ne tehnisks defekts, apgalvo "McLaren" komanda.

"Mūsu analīze parādījusi, ka avāriju izraisīja negaidītas spēcīgas vēja brāzmas šajā trases daļā, kas iespaidoja arī citu pilotu braukšanu, piemēram, Karlosam Sainsam junioram," teikts komandas izplatītajā paziņojumā. "Mēs kategoriski noraidām, ka Fernando avāriju būtu izraisījis jebkāds tehnisks defekts. Varam apstiprināt, ka netika reģistrēts aerodinamiskā spēka zudums, kas nozīmē, ka bolīds nebija zaudējis aerodinamiskos raksturojumus. Tāpat varam apstiprināt, ka enerģijas rekuperācijas sistēmā (ERC) netika novēroti elektriskas kļūmes vai darbības traucējumi nez pirms, nedz pēc incidenta, nedz tā laikā. Ar to gribam atspēkot nupat izskanējušās baumas, it kā Fernando būtu zaudējis samaņu pēc strāvas trieciena un tāpēc avarējis. Tā nav taisnība. telemetrijas dati rāda, ka tajā brīdī viņš pārslēdzās uz zemāku pārnesumu, vienlaicīgi spēcīgi spiežot bremžu pedāli - šīs darbības nav iespējams veikt, esot bezsamaņā."

Komanda apstiprina, ka tās spāņu pilots joprojām atrodas slimnīcā, jo viņam nepieciešams miers un klusums, kā arī jāatgūstas no medikamentiem, kas tika izmantot veselības pārbaudēs pēc avārijas. Alonso komunicē ar ģimenes locekļiem, draugiem un slimnīcas personālu.

Pagaidām komanda neatklāj, vai Alonso piedalīsies nākamajā pirmssezonas testu sesijā Barselonas trasē, kamēr pilota menedžeris apgalvojis, ka jaunās sezonas pirmajā "Grand Prix" posmā spāņu pilots startēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!