Foto: Reuters/Scanpix

"McLaren" F-1 komandu pārstāvošais spāņu autobraucējs Fernando Alonso svētdien piedzīvoja smagu avāriju Barselonā notiekošo pirmssezonas testu pēdējā dienā un tika nogādāts slimnīcā.

Alonso avarējis lielā ātrumā un pēc notikušā tika nogādāts strases medicīniskajā centrā. "McLaren" komanda izplatītajā paziņojumā vēstījusi, ka Alonso ir bijis pie samaņas un spējis komunicēt ar mediķiem.

Pagaidām nav skaidrs - Alonso pats pieļāva kļūdu vai avarēja tehnisku problēmu dēļ.

Pēc notikušā Alonso ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā "turpmākām pārbaudēm". Kaut tiek vēstīts, ka spāņu pilotam nekādas veselības problēmas nav konstatētas, viņš gaidāmo nakti drošības pēc pavadīs slimnīcā ārstu uzraudzībā.

Avārijas brīdī Alonso esot zaudējis samaņu, taču slimnīcā nekādas veselības problēmas pārbaudēs netika atklātas.

Kā laikrakstam "Auto, Motor und Sport" izteicies vācietis Sebastjans Fetels, kurš brauca uzreiz aiz Alonso, sportista ātrums bijis apmēram 150 kilometri stundā.

"Tad viņš vienkārši iebrauca sienā. Tas izskatījās dīvaini," paudis Fetels.

"Fernando avārija vienkārši bija viens no incidentiem, kādi var notikt testu laikā," F-1 čempionāta oficiālajā mājas lapā citēts "McLaren" komandas vadītājs Ērijs Buijē."Par laimi, viņam nekas nekaiš, taču trieciena brīdī ALonso zaudēja samaņu, tāpēc nakti pavadīs slimnīcā, kā ierasts šādos gadījumos."

Komandas vadītājs atklāja, ka Alonso formula nav nemaz tik stipri cietusi, taču tai bija jāpārbauda pārnesumkārbas un dzinēja sistēmu darbība.

"Šī mums bija smaga nedēļas nogale, taču mēs atgriezīsimies un nākamajā testu sesijā strādāsim vēl uzcītīgāk," sola Buijē.

Kā zināms, problēmas "McLaren" komandu piemeklēja jau šīs testu sesijas sākumā - Džensona Batona formulu piemeklēja tehniskas problēmas, kas lika viņam vienu testu dienu izlaist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!