Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Divkārtējais F-1 pasaules čempions Fernando Alonso esot panācis vienošanos ar "Renault" komandu par atgriešanos pasaules prestižākajā autosporta klasē, raksta Francijas avīze "Auto Hebdo".

Jau vēstīts, ka "Renault" komandā atbrīvojusies vieta uz 2021. gada sezonu pēc tam, kad Daniels Rikjardo nolēma pāriet uz "McLaren" komandu. Alonso pēc vairākām neveiksmīgām sezonām "McLaren" komandā 2018. gadā aizgāja no F-1, bet neizslēdza savu atgriešanos.

Šobrīd 38 gadus vecais Alonso jau divas reizes pārstāvējis "Renault" komandu. Vispirms viņš šajā komandā brauca no 2002. līdz 2006. gadam, divreiz kļūstot par pasaules čempionu, bet tad viņš šajā vienībā atgriezās un startēja 2008. un 2009. gada sezonās. Šobrīd izskan informācija, ka Alonso esot starp galvenajiem kandidātiem uz brīvo braucēju vietu "Renault" komandā uz 2021. gada sezonu.

"Auto Hebdo" raksta, ka Alonso esot panācis vienošanos ar franču auto ražotāju, taču līgums vēl neesot parakstīts. Pēdējā laikā spāņu autosportists savā sociālajā tīklā "Instagram" publicē kadrus no viņa iepriekšējām gaitām "Renault" vienībā.

Pēc līguma nepagarināšanas ar "Ferrari" 2021. gadā bez darba paliks Sebastjans Fetels, bet šobrīd nekas neliecina, ka viņš varētu pretendēt uz vietu "Renault".

"Renault" komandai šobrīd spēkā līgums uz vairākām sezonām ir ar francūzi Estabanu Okonu.

Savas F-1 karjeras laikā Alonso pārstāvējis arī "Minardi", "McLaren" un "Ferrari" komandas. Viņš ir guvis 32 uzvaras un kopumā uz goda pjedestāla kāpis 97 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!