Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais F-1 pilots japānis Takuma Sato svētdien triumfēja leģendārajā Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstē, kamēr divkārtejais F-1 pilots Fernando Alonso savā pirmajā braucienā ovālā ilgstoši bija līderpozīcijā, tomēr neilgi pirms finiša izstājās dzinēja problēmu dēļ.

Sacīkšu beigu daļā Sato konkurenci izrādīja trīskārtējais čempions Eliu Kastrunevešs no Brazīlijas, tomēr japānis noturēja vadību un kļuva par pirmo Āzijas sportistu, kurš triumfējis šajā sacīkstē. Sato šādi revanšējās par 2012. gadu, kad, cīnoties par uzvaru, viņš avarēja pēdējā aplī.

Pēc finiša Sato tradicionāli padzērās no piena pudeles, kas pienākas sacensību uzvarētājam, bet pēc tam atlikušo saturu uzlēja sev virsū.

Otro vietu svētdien guva Kastrunevešs, kuram sekoja Eds Džounss, Makss Čiltons un Tonijs Kanāns.

Lielāko intrigu pirms šīs sacīkstes izraisīja Alonso starts. Viņš distanci sāka piektajā pozīcijā un agri izvirzījās vadībā, kā arī izturēja sarkano apļu periodu, kas bija pēc iespaidīgas Skota Diksona avārijas. Tomēr pēc 179 no 200 apļiem Alonso dzinēja defekta dēļ nācās izstāties.

Indianapolisas 500 jūdžu sacīkste nereti arī beidzas ar smagām sekām un šoreiz smagākā avārija notika kvalifikācijā pirms nedēļas, kad francūzis Sebastjans Burdē, kurš arī braucis F-1, guva vairākus iegurņa lūzumus.

Šogad šī sacīkste risinājās 101. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!