Foto: AFP/Scanpix

Nākamā gada Pirmās formulas (F-1) sacensību sezonā "Ferrari" komandai vajadzīga ātrāka automašīna, atzinis vienības spāņu pilots Fernando Alonso.

Divkārtējais pasaules čempions atzinis, ka par spīti otrajai vietai sezonas kopvērtējumā šī viņam bijusi labākā sezona F-1 pilota karjerā. Tomēr, lai arī nākamajā sezonā viņš varētu cīnīties par čempiontitulu, "Ferrari" spēkratam jākļūst ātrākam.

"Domāju, ka starpsezonā noteikti jāuzlabo mašīna," Alonso sacīja pēc sezonas noslēguma sacīkstēm Brazīlijā. "Mēs visu sezonu bijām lēnāki par "Red Bull" un "McLaren-Mercedes", bet pēdējās pāris sacensībās arī par "Williams" un "Force India" vienību automašīnām."

Tāpat spāņu pilots uzskata, ka šajā sezonā kopvērtējuma galvgalī palīdzējusi noturēties arī veiksme.

"Varējām atļauties būt nedaudz lēnāki par citiem, jo šosezon dīvainā kārtā mūsu pielietotās taktiskās viltības atļāva mums turēties galvgalī. Nākošajā sezonā mums var arī tā nepaveikties," savu viedokli pauda Alonso.

Jau ziņots, ka sezonas pēdējā posmā - Brazīlijas "Grand Prix" - "Red Bull" braucējs Sebastjans Fetels svētdien finišēja sestajā vietā, bet ar to bija pietiekami, lai apsteigtu savu vienīgo konkurentu par titulu - Alonso, kurš šoreiz finišēja otrais.

Sezonas noslēgumā Fetels izcīnīja 281 punktu un par trim punktiem apsteidza Alonso, kļūstot par visu laiku jaunāko F-1 trīskārtējo pasaules čempionu.

Vismaz trīs reizes pēc kārtas par pasaules čempionu F-1 vēsturē tagad kļuvuši trīs sportisti - Fetels, vācietis Mihaels Šūmahers, kurš svētdien aizvadīja karjeras pēdējās sacīkstes, un spānis Huans Manuels Fanhio.

Fetels pašlaik ir 25 gadus vecs. Alonso ir sešus gadus vecāks, un arī viņš uzvaras gadījumā būtu kļuvis par visu laiku jaunāko trīskārtējo čempionu.

Trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja soms Kimi Raikonens ("Lotus"), kurš tika pie 207 punktiem, viņam ar attiecīgi 190 un 188 punktiem sekoja abi "McLaren-Mercedes" britu braucēji Lūiss Hamiltons un Džensons Batons, bet sestais ar 179 punktiem bija Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas.

Tikmēr Konstruktoru kausā "Red Bull" izcīnīja 460 punktus un par 60 punktiem apsteidza "Ferrari". Vēl par 22 punktiem mazāk bija "McLaren-Mercedes", bet ceturtā ar 303 punktiem bija "Lotus" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!