Foto: EPA/Scanpix/LETA

Savulaik divas reizes par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kļuvušais spānis Fernando Alonso neizslēdz, ka varētu kādreiz atgriezties šajā sacensību seriālā, lai gan vēl no tā nav pat aizgājis.

Pašlaik 37 gadus vecais Alonso pēc šīs sezonas pametīs F-1 čempionātu, kur uzvarēja 2005. un 2006. gadā.

"Manās rokās nav kristāla bumbas, lai es zinātu nākotni. Pagaidām es no F-1 atvados, bet neviens nezina, kas notiks nākotnē," pauda Alonso.

Neoficiāla informācija liecina, ka Alonso šovasar noraidījis "Red Bull" komandas piedāvājumu, pirms tā nolīga francūzi Pjēru Gaslī, kurš aizstās uz "Renault" pārgājušo austrālieti Danielu Rikjardo.

"Pagaidām domāju, ka es F-1 čempionātā neatgriezīšos, bet dzīve mēdz mainīties ļoti ātri," norādīja pieredzējušais pilots, kurš pēdējos gados ir izmēģinājis spēkus citos sacensību seriālos, piemēram, Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs vai "IndyCar".

Savas F-1 karjeras laikā Alonso pārstāvējis "Minardi", "Renault", "McLaren" un "Ferrari" komandas. Viņš ir guvis 32 uzvaras un kopumā uz goda pjedestāla kāpis 97 reizes.

Savu līdz šim pēdējo uzvaru spānis gan izcīnīja tālajā 2013. gada maijā vēl "Ferrari" sastāvā, triumfējot dzimtenē notikušajās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!