Foto: AFP/Scanpix/LETA

"X-raid Mini" automašīnas pilots no Argentīnas Orlando Teranova kļuvis par 2020. gada Dakaras rallijreida līderi pēc otrā posmā, kurā ar tehniskajām problēmām saskārās sacensību debitants un divkārtējais F-1 čempions Fernando Alonso.

Alonso bija starp otrā posma līderiem, bet pēc 160. kilometra viņa "Toyota Hilux" mašīna saskārās ar problēmām, kad akmens sabojāja spēkrata riteni un amortizāciju. Lai arī Alonso stūrmanis Marks Koma mēģināja veikt remontdarbus uz vietas, tomēr to neizdevās izdarīt, tāpēc abiem vajadzēja gaidīt pavadošo "Toyota Gazoo" automašīnu. Līdz ar to Alonso ekipāžai tagad ir ļoti mazas izredzes sasniegt augstvērtīgu rezultātu debijas Dakāras rallijreidā.

367 kilometru garajā ātrumposmā Saūda Arābijas braucējs Jazīds Al Radži bija līderis visos piecos kontrolpunktos, tomēr neveiksmes dēļ finišu viņam neizdevās sasniegt pirmajā vietā. Cits "Toyota" braucējs Giniels de Viljers finišēja pirmais, taču problēmas pirmajā posmā viņam neļāva kļūt par līderi.

Pēc diviem posmiem līderis ir Taranova, kuram četras minūtes zaudē Karloss Saincs ("Mini"), bet Nasers Al-Atija ("Toyota") ir trešais, līderim zaudējot sešas minūtes. Pirmā posma pārsteiguma autors lietuvietis Vaidotis Žala posmu noslēdza 11. vietā un kopvērtējumā noslīdēja uz piekto vietu, līderim zaudējot astoņas minūtes, bet viņa tautietis Benedikts Vanags posmā bija astotais, bet kopvērtējumā viņš tagad ir 11. vietā.

Motociklu klasē KTM komandas braucējs Sems Sanderlands no Lielbritānijas kļuvis par kopvērtējuma līderi, otro posmu sasniedzot otrajā vietā. Par uzvarētāju 367 kilometru garajā distancē kļuva Ross Brančs no Bostvānas. Savukārt pirmā posma uzvarētājs Tobijs Praiss finišēja tikai 15. vietā.

Kopvērtējumā aiz Sanderlanda otro vietu ieņem Pablo Kvitanilla no Čīles ("Husqvarna"), bet trešais ir argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda"). Trīs līderi ietilpst pusotras minūtes atstatumā viens no otra pēc diviem posmiem.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!