Foto: AP/Scanpix

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Ķīnas "Grand Prix" izcīņas - uzvarētāju svētdien kļuva spānis Fernando Alonso no "Ferrari" komandas.

Sacensības gaitu un visus rezultātus var aplūkot "Delfi" jaunajā speciālajā sadaļā F-1

Incidentiem bagātajās sacīkstēs Alonso tika pie pārliecinošas uzvaras, svinot savu pirmo panākumu jaunajā sezonā un krietni apsteidzot otrās vietas ieguvēju Kimi Raikonenu no Somijas ("Lotus").

Trešajā vietā tikmēr ierindojās kvalifikācijas sacensībās uzvarējušais "Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons, bet ceturtais bija pēdējo trīs sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kamēr viņa partneris Marks Vēbers no Austrālijas nespēja finišēt.


Kā ziņots, kvalifikācijas sacensībās Fetels izšķirošajā sesijā neveica nevienu lidojošo apli un palika devītajā vietā, bet Vēbers degvielas problēmu dēļ palika trases malā otrajā sesijā un ierindojās 14.pozīcijā. Tomēr vēlāk tiesneši atbīdīja Vēberu uz braucēju saraksta beigu galu, jo austrālieša formula nespēja sasniegt boksus, kā arī tajā nebija pietiekoši degviela, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes.

Hamiltons līdera godā pēc sacīkšu uzsākšanas no pirmās pozīcijas pabija tikai līdz piektajam aplim, bet Vēbers 16.aplī pēc sadursmes ar francūzi Žanu Ēriku Verņu ("Toro Rosso") sabojāja formulas priekšējo daļu. Pēc atgriešanās trasē Vēbera formula neizprotamā veidā zaudēja vienu no riepām, kas trasē gandrīz lika avarēt uzreiz vairākiem pilotiem.

Pats Alonso, izmantojot atšķirīgu riepu maiņas stratēģiju, līderpozīcijas ieguva 43. no 56 apļiem, bet Fetels no cīņas par uzvaru posmā izstājās dēļ došanās boksos četrus apļus pirms beigām.

Piektajā vietā sacīkstēs ierindojās brits Džensons Batons no "McLaren-Mercedes" komandas, kuram sekoja otrs "Ferrari" pilots Felipe Masa no Brazīlijas, "Toro Rosso" austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo un brits Pols di Resta no "Force India" komandas. Pirmo desmitnieku noslēdza Raikonena komandas biedrs Romēns Grožāns no Francijas un vācietis Niko Hulkenbergs no "Sauber".

Pēc trim posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 52 punktiem joprojām ir Fetels, kuš par trim punktiem apsteidz Raikonenu. Trešais ar 43 punktiem taga ir Alonso.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līderi ar 78 punktiem ir "Red Bull", kuriem ar 73 punktiem seko "Ferrari".

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!