Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Fernando Alonso un Džordžs Rasels piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posma - Japānas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā, kuras laikā trase pakāpeniski žuva pēc lietus, Alonso ("Alpine") apli veica vienā minūtē un 42,248 sekundēs. Vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļas zaudēja abi "Ferrari" piloti Karloss Sainss juniors un Šarls Leklērs, bet ceturtais ātrākais bija Alonso komandas biedrs Estebans Okons.

"Red Bull" braucējs Makss Verstapens, kurš šajā posmā var nodrošināt čempiontitulu, bija sestais ātrākais, viņa komandas biedrs Serhio Peress uzrādīja desmito rezultātu, bet abi "Mercedes" braucēji Lūiss Hamiltons un Rasels bija otrajā desmitā.

Otrā sesija ierasto 60 minūšu vietā ilga pusotru stundu, lai iemēģinātu nākamās sezonas "Pirelli" riepu prototipus, taču lietus dēļ testi bija nesekmīgi, tāpēc tie pārcelti uz Meksikas "Grand Prix".

Šajos apstākļos ātrākais bija Rasels, kurš apli veica vienā minūtē, par 0,235 sekundēm pārspējot savu komandas biedru Hamiltonu. Vairāk nekā astoņas sekundes desmitdaļas lēnāki bija Verstapens un Peress, kuri piekāpās tikai "Mercedes" pilotiem, kamēr Leklērs un Sainss uzrādīja 11. un sesto rezultātu.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Japānas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Pēc 17 no 22 posmiem Verstapenam kopvērtējumā ir 341 punkts. 237 punkti ir Leklēram, bet turpat ir Peress ar 235 punktiem, viņiem ar 203 punktiem sekojot Raselam.

Konstruktoru kausā līdere ar 576 punktiem ir "Red Bull", otrajā vietā ar 439 punktiem ir "Ferrari", bet trešajā - ar 373 punktiem - "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!