Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" spāņu pilots Fernando Alonso vēl nav pārliecināts, ka vienības jaunās sezonas formula būs konkurētspējīga un spēs sacensties ar "Red Bull" formulām.

Alonso ar šādu secinājumu klajā nācis pēc tam, kad jaunās sezonas formulu izmēģinājis Barselonā notiekošajos testos, izsakoties, ka komandai izvirzīto mērķu sasniegšanas labad vēl jāpadara liels darbs.

"Šobrīd mēs neesam tur, kur vēlamies būt. Patlaban arī nešķiet, ka esam gatavi sezonas pirmajam posmam Austrālijā, taču es saglabāju optimismu," izteicies Alonso. "Līdz sezonas sākumam mums ir vēl gana daudz iespēju veikt oficiālos treniņbraucienus. Redzēsim, kā situācija attīstīsies tālāk."

"Tajā pašā laikā ir grūti pateikt, cik labi veicas pārējiem. Redzams, ka "Red Bull" atrodas ļoti spēcīgās pozīcijās. Redzot, kā viņiem ir veicies pēdējās trijās sezonās, tas ir tikai normāli, taču nevar arī viennozīmīgi teikt, ka "McLaren-Mercedes" un "Mercedes GP" joprojām atpaliek no "Red Bull"," piebilda spānis.

Tomēr Alonso uzsvēra, ka pirmssezonas testi ne vienmēr rāda, uz ko katra formula ir spējīga sacensību režīmā.

"Šoziem esam strādājuši vairāk nekā citos gados, jo mūsu mašīna ir daudz sarežģītāka un ar vairākām nopietnām inovācijām, taču tieši tādēļ visiem jāiegulda lielāks darbs," uzskata spānis.

Kā ziņots, pagājušās sezonas kopvērtējumā Alonso ar 257 punktiem kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, bet otrs "Ferrari" pilots brazīlietis Felipe Masa ar 118 punktiem ieņēma sesto pozīciju.

Savukārt Konstruktoru kausa kopvērtējumā "Ferrari" ar 375 punktiem ierindojās tikai trešajā vietā, piekāpjoties "Red Bull", kuras rindās par pasaules čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva vācu pilots Sebastjans Fetels, un "McLaren-Mercedes".

Alonso "Ferrari" pārstāv kopš 2010.gada, bet par pasaules čempionu viņš kļuva 2005. un 2006.gadā, kad pārstāvēja "Renault" komandu.

Kā ziņots, 2012.gada F-1 sezona sāksies 18.martā Austrālijā un tajā plānots aizvadīt 20 sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!