Rallijs "Latvija 2012" būs pēdējais kopīgais vieni no labākajām Latvijas ekipāžām, LMT komandas duetam Andim Neikšānam/ Pēterim Dzirkalam, jo no autosporta nolēmis atvadīties Dzirkals, informē LMT preses dienests.

Tā kā nedēļas nogalē paredzētais rallijs "Latvija 2012" būs pēdējās sacensībās kopā šai ekipāžai, tad sportisti ir apņēmušies šo sezonu pabeigt uz "augstas nots", cīnoties par maksimāli augstāko rezultātu Latvijas čempionāta noslēdzošajās sacensības.

"Pagājušonedēļ piedalījāmies un uzvarējām rallijsprintā "Viduslatvija 2012", tā kā rallijam "Latvija" esam labi sagatavojušies," saka Andis Neikšāns. "Daļa ātrumposmu ir zināmi, pirmajā dienā ir arī asfalta ātrumposmi, kas mums labi padodas, tā kā varam cīnīties par uzvaru. Kas attiecas uz cīņām par Latvijas čempionāta kopvērtējumu N4 klasē, mēs tajās neiesaistīsimies, brauksim savā tempā, ar maksimālu atdevi kā jebkurās neatkarīgās sacensībās."


Rallijs "Latvija 2012" turklāt noslēgs pēdējo pilno sadarbības sezonu LMT komandas ekipāžai, jo pēc šīm sacensībām atvadas autosportam nolēmis teikt Anda stūrmanis Pēteris Dzirkals. Abi kopā braukuši kopš 2007. gada, piedaloties sacensībās gan Baltijā, gan pasaules čempionātā, izcīnot uzvaras un čempionu titulus, un iegūstot milzīgu pieredzi kā pilota, tā stūrmaņa darbā.

"Ņemot vērā, ka šī būs mana pēdējā sacīkste kopā ar Andi, ir motivācija aiziet no rallija ar kausu rokās," smejas Pēteris. "Nopietni runājot, ir bijis foršs laiks kopā, izcīnīti labi sasniegumi, taču, lai profesionāli pildītu stūrmaņa pienākumus, tam ir jāvelta viss laiks, kas man līdz ar to ir jāatņem ģimenei un biznesam. Darīt kaut ko neprofesionāli man nav pieņemami, tāpēc nolēmu aiziet no rallija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!