Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija braucējs Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu no "LMT rallija komandas" šīs sezonas "Rally Class" sacensību seriālā, kas ir pasaules autorallija čempionāta (WRC) ieskaite "Subaru" automašīnām, sacentīsies ar trim konkurentiem.

Neikšāna pretinieki būs ukrainis Jurijs Protasovs, Rifats Sungkars no Indonēzijas un meksikāņu braucējs Rikardo Trivino.

"Rally Class" seriāla pirmās sacensībās marta nogalē risināsies WRC jaunās sezonas ceturtā posma - Portugāles rallija - laikā.

"Uzsākt jaunu čempionātu nekad nav bijis viegls pasākums, taču mēs saskārāmies ar milzīgu interesi, un tagad mums ir četri rallija braucēji, kas pieteikušies startam šīs sezonas "Rally Class" sacensībās," izteicās seriāla organizators Dirks van der Slujs. "Ņemot vērā šī brīža ekonomisko situāciju pasaulē, tas nav pārāk slikts sākums."

"Mūsu mērķis ir sniegt sportistiem rentablu ierakstu četru riteņu piedziņas pasaules čempionātā, un mēs jau tagad plānojam vēl lielākas un labākas lietas 2013.gadā," piebilda van der Slujs.

Kā ziņots, Neikšāns/Dzirkals "Rally Class" sacensībās brauks pagājušās sezonas "Production Car WRC" (PWRC) klases kopvērtējuma uzvarētāju komandas "Symtech Racing" sastāvā. Latvijas ekipāža startēs ar N grupas "Subaru Impreza STR12" rallija automašīnām.

Neikšāns/Dzirkals īrēs komandu mašīnu, ar kuru latvieši paši iepriekš nekad nav braukuši.

Visi "Rally Class" seriāla dalībnieki brauks ar identiskām "Subaru Impreza STR12" automašīnām.

"Rally Class" sacensībās notiks seši posmi - Portugālē, Grieķijā, Vācijā, Itālijā, Francijā un Spānijā -, no kuriem četri pārklāsies ar PWRC posmiem.

"Rally Class" nav atsevišķi izdalīta klase - tā ir tā pati N4 klase, tikai cita ieskaite.

"Rally Class" kopvērtējuma uzvarētājiem 2013.gadā pienāksies pieci pilnībā apmaksāti posmi WRC ar R4 klases "Subaru" rallija automašīnām.

Kā ziņots, pagājušo sezonu Andis Neikšāns/Dzirkals aizvadīja ļoti veiksmīgi. Sportisti piedalījās WRC Somijas rallijā, kur negaidīti triumfēja N4 un PWRC klases ieskaitē, kas ir Latvijas autosporta nozīmīgākais panākums valsts neatkarības gadu laikā.

Tāpat Andis Neikšāns/Dzirkals otro gadu pēc kārtas uzvarēja Latvijas autorallija čempionāta N4 klases kopvērtējumā, bet gada nogalē izcīnīja trešo vietu Francijā notikušo asfalta sacensību "Rallye du Var" kopvērtējumā N4 klases ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!