101. "Pikes Peak International Hill Climb" nepaies bez Latvijas "Drive eO" komandas līdzdalības un nākamā gada sacensībām izcilais Latvijas inženieris Andris Dambis sola būvēt jaunu mašīnu, ar kuru jau "medīs" Sebastjana Lēba Paikspīkas trases rekordu - astoņas minūtes un 13,878 sekundes.

"Pēdējo pusotru nedēļu par to vien runājam, kāda mašīna būs nākamgad," intervijā raidījumam "Tavs Auto" saka Andris Dambis. "Būvēsim pilnīgi jaunu mašīnu, kas [no pašreizējās] atšķirsies ļoti nedaudz, bet mēs esam tajā līmenī, kur var runāt tikai par nelielām izmaiņām. Otrā vieta absolūtajā vērtējumā, bet pirmā daudzos citos pakāpienos ir ļoti laba mācība, kā mašīnu sagatavot nākamgad vēl labāku, un tagad varu teikt, ka mūsu mērķis ir Lēba rekords!"

Kā ziņojām, Jaunzēlandes izcelsmes amerikāņa Rīsa Millena pilotētais "PP100" elektromobilis šāgada Paikspīkas sacensībās ar jaunu klases rekordu - 8:57,118 - uzvarēja elektromašīnu konkurencē, bet kopējā vērtējumā ierindojās otrajā vietā aiz "Unlimited" klases pilota Romēna Dimā, kas brauca ar turbopiedziņas "Honda" automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!