Nedēļas nogalē Apes un Gulbenes apkārtnē norisināsies rallijs un rallijsprints „Sarma 2012”. Pasākums ar vislielāko mērogu – uz starta plāno iziet simts ekipāžas, pārstāvot vairākas valstis, informē Latvijas Automobīļu federācija.

Lielā konkurence var sarūpēt pārsteigumus gan Latvijas rallija čempionātā, gan Latvijas rallijsprinta čempionāta cīņās.

Ne visi rallija dalībnieki, pat favorīti, piedalās Latvijas nacionālā čempionāta ieskaitē. Tas, protams, netraucē sportistiem startēt un cīnīties par rallija „Sarma 2012” klašu un grupu uzvarām. Latvijas čempionāta līderi pēc pirmā posma – Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Vorobjovs Racing, N4 klase), Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks (A Plus grupa), Artjoms Nazarovs, kura stūrmanis Sarmā būs Andis Neikšāns (R4 grupa), Kārlis Nebars/Gundars Berķis (OKartes Autosporta Akadēmija, R2 grupa) un Gatis Klemencis/Mārcis Gaspažiņš (2WD grupa, Latvijas kausa izcīņa). Komandu vērtējumā visveiksmīgāk pirmo posmu aizvadīja OKartes Autosporta Akadēmijas juniori, izvirzot vienību pirmajā vietā. Runājot par junioriem – ar Sarmas ralliju tiks atvērts konts arī Junioru kausa izcīņā, kuru veido jauno braucēju rezultāti Latvijas teritorijā notiekošajos rallijos.

Arī Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībnieki pulcēsies uz „Sarmu 2012”, kur paredzēts aizvadīt šī vērtējuma otro posmu. Arī pirmā sacīkste notika Vidzemē – janvārī rallija mašīnu motori rūca Alūksnes pusē. Pēc šīs sacīkstes Kaspars Borgs un Andris Pāpe ir vadībā Road klasē, Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks ir līderi 1600 klasē, Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs ir labākie 4WD vērtējumā, Jānis Berķis/Edgars Čeporjus ir vadībā 2WD Open, bet Aleksejs Mersjanovs/Dmitrijs Čumaks ir līderi 4WD Open klasē.

Gan rallijā, gan rallijsprintā lieliska iezīme ir dalībnieku skaita palielināšanās salīdzinājumā ar pirmajiem posmiem. Ņemot vērā, ka seriāli ir tikko sākušies, papildspēki klasēs un grupās var ienest izmaiņas čempiontitula sākotnējā gaitā.

Jāņem vērā, ka kārtis, sevišķi rallijsprinta titulu kārotājiem, samaisa fakts, ka sportisti var saņemt kopvērtējuma punktus tikai vienā no čempionātiem – vai nu rallijā, vai rallijsprintā.

Rallijs un rallijsprints „Sarma 2012” startēs sestdienas pēcpusdienā Apē, bet svētdien aizvadīs pilnu sacīkšu dienu Gulbenes pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!