Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļas nogalē, 13. septembrī, Ungārijā norisinājās dragreisa čempionāts un Eiropas ieskaite, kurā pārliecinoši startēja Latvijas autosportists Normunds Lācis.

Pasākums pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – kopumā gandrīz 200 dalībnieku auto un moto ieskaitē no dažādām Eiropas valstīm. Sacensībās piedalījās vadošie dalībnieki no Polijas, Vācijas, Čehijas, Ungārijas, Slovākijas, Rumānijas, Serbijas un Austrijas.

Lidlaukā sagatavotā dragreisa taisne vienmēr šeit bijusi slavena ar lielisko trases segumu, jo 400 metru garumā tā klāta ar speciālo līmi, kas nodrošina automašīnām labāku saķeri, un daudzi dalībnieki arvien labo fiksētos ātruma rekordus.

Vadošais Latvijas dragreisa čempionāta dalībnieks Normunds Lācis, kas šogad čempionāta kopvērtējumā ieguvis godpilno 1. vietu, akceptēja organizatoru uzaicinājumu piedalīties sacensībās, jo autosportista mērķis bija viens – labot personīgo ātruma rekordu, kas šobrīd ir 8,46 sekundes, un veiksmīgi nest Latvijas vārdu Eiropā.

Kvalifikācijas braucienos Normunds uzrādīja stabilu sniegumu, tomēr kvalifikācijas laikā tika konstatēts riepas defekts, kas liedza turpināt braucienus. Pateicoties dalībnieku un organizatora atbalstam, īsā laikā tika sarūpētas citas riepas, lai Normunds varētu turpināt sacensības.

Pusfinālā Lācis uzstādīja jaunu personīgo ātruma rekordu – 8,27 sekundes ar finiša ātrumu 283,47 km/h, kas ir tiešs apstiprinājums tam, ka komandai ir ātrākais "Mitsubishi Evo 9" Eiropā.

Pēc šī jaunā ātruma rekorda no pasākuma komentētāju puses plūda uzslavas vārdi par Normunda lielisko sniegumu, uzsverot to, ka auto ir ļoti jaudīgs (nodēvēja par "brutal evo") un ir lielas iespējas labākiem panākumiem nākotnē.

Diemžēl braucienā par 2. un 3. vietu Lāča auto piemeklēja tehniska kļūme – lieliskās saķeres ar trases segumu un lielās automašīnas jaudas kombinācija radīja spiedienu un tika bojātas kolektora trubas, līdz ar to tika zaudēta automašīnas jauda un Normunds bija spiests piekāpties dalībniekam no Polijas, iegūstot 3. vietu.

Dalībnieks no Polijas Gregors Staševskis, kas šogad viesojās Latvijas Dragreisa čempionātā Ventspilī, uzstādīja jaunu ātruma rekorda latiņu – 7,84 sekundes, tādējādi izvirzoties vadībā un iegūstot godpilno 1. vietu.

"Jūtos pagodināts piedalīties šajās sacensībās, un gandarījuma sajūta ir neaprakstāma. Ar cieņu un godu esam pārstāvējuši Latviju augsta līmeņa sacensībās. Braucām ar mērķi labot savu personīgo rekordu, bet par negaidītu, tomēr ļoti patīkamu pārsteigumu papildus jaunam personīgam rekordam iekļuvām ātrāko dalībnieku trijniekā. Konkurence bija sīva, jo uz starta stājās jaudīgākās automašīnas Eiropā. Mēs noteikti nākamgad atgriezīsimies šajās sacensībās, lai labotu esošos rezultātus. Esam pārliecināti – Latvija var!" rezumē Normunds Lācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!