Ar "Mecedes" komandas dubultuzvaru noslēgusies elektrisko spēkratu "Formula E" sestā sezona. Saraustītā čempionāta pēdējā posmā uzvaru izcīnīja beļģis Stofels Vandurns, kurš tādējādi nodrošināja kopvērtējuma vicečempiona godu.

"Formula E" čempionāts pirms Covid-19 pandēmijas paspēja aizvadīt tikai trīs posmus, bet sezonas noslēdzošie seši posmi tika aizvadīti Berlīnē, vēsturiskajā Tempelofas lidostā, kur organizatori sarūpēja trīs konfigurāciju trases. Divus posmus pirms sezonas beigām par čempionu kļuva portugālis Antonio Fēlikss da Kosta, bet viņa pārstāvētā "DS Techeetah" triumfēja komandu vērtējumā.

Cīņa par vicečempiona titulu sezonas noslēgumā izvērtās spraiga, bet uzvara pēdējā posmā otro vietu kopvērtējumā ļāva izcīnīt Vandurnam. Otro vietu ceturtdien aizvadītajās sacīkstēs izcīnīja otrs "Mercedes" pilots Niks de Vrīss no Nīderlandes, kurš sīvā cīņā apsteidza "Nissan e.Dams" braucēju Sebastjanu Buemi no Šveices.

Uz kopvērtējuma otro vietu pretendēja arī iepriekšējo divu sezonu čempions Žans Ēriks Verņē, bet viņam cīņu sarežģīja vājais rezultāts kvalifikācijā. Viņš startēja no 21. vietas un spēja pakāpties līdz septītajai pozīcijai. Šis rezultāts viņam ļāva kopvērtējumā nodrošināt trešo vietu.

"Formula E" čempions da Kosta šajā sezonā izcīnīja 158 punktus, Vandurna kontā 87 punkti, bet Verņē guva par punktu mazāk. Buemi ierindojās ceturtajā vietā ar 84 punktiem, bet sezonas priekšpēdējā posma uzvarētājs Olivers Roulends ("Nissan E.Dams") palika piektajā vietā ar 83 punktiem.

Komandu vērtējumā "DS Techeetah" triumfēja ar 244 punktiem, otrajā vietā ierindojās "Nissan E.Dams", bet "Mercedes" ar dubultuzvaru pēdējās sacīkstēs pakāpās uz trešo vietu ar 147 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!