Igaunijas Autosporta savienība un "Rally Estonia" sacensību rīkotāji kopīgiem spēkiem mēģinās sarīkot Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu, portālu "Delfi" informēja "Rally Estonia" pārstāvji.

FIA pasaules rallija čempionāta 2020. gada sezonu skārusi Covid-19 vīrusa izplatība pasaulē, kā rezultātā bijis nepieciešams atcelt piecus plānotos rallijus, bet vēl divi pārcelti uz nenoteiktu laiku. WRC vadība meklē risinājumus, lai aizvadītu pilnvērtīgu čempionāta sezonu, tajā iesaistot arī starptautiski atzītas sacensības. Starp tām ir arī "Rally Liepāja", kas līdz šim bijis Eiropas rallija čempionāta posms.

Tādējādi arī Igaunijai radusies iespēja pirmo reizi uzņemt WRC posmu, un posma rīkotāji meklēs veidus, lai to paveiktu.

"Jau desmit gadus mēs strādājam ar Igaunijas valdību un sponsoriem. 2014. gada "Rally Estonia" bija labākais posms Eiropas Rallija čempionātā, un tas mums atvēra daudzas durvis," sacīja "Rally Esotnia" direktors Urmo Āva. "Pēc veiksmīgiem gadiem ERC mūsu komanda ir gatava mērķēt uz augstāku līmeni – WRC. Mēs pie tā sākām strādāt 2017. gadā, nākamajā gadā aizvadījām testa ralliju, bet 2019. gadā notika WRC reklāmas pasākums. Visu šo gadu garumā esam ielikuši stingrus pamatus, lai piedāvātu atraktīvu un drošu ralliju WRC vadībai un FIA."

"Mēs esam labā situācijā, lai tiktu iekļauti pasaules čempionātā, un mums ir kompetence, lai sarīkotu šāda līmeņa notikumu," sacīja Igaunijas Autosporta savienības valdes priekšsēdētājs Janiss Kāls.

Iepriekš Igaunijas Autosporta savienībai un "Rally Estonia" rīkotājiem esot bijusi tiesvedība, taču tagad domstarpības esot atrisinātas. Abas puses gatavas virzīties uz priekšu apzinīgāk un uzmanīgāk, lai stiprinātu motorsporta nākotni Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!