Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs, šķiet, grib izmēģināt visas iespējamās autosporta disciplīnas - nupat viņš paziņojis, ka piedalīsies Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Francijā, ziņo FIA mājas lapa.

Rallijkross kļūs par ceturto autosporta disciplīnu līdzās pasaules rallija čempionātam (WRC), FIA GT čempionātam un Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām, kurās Lēbs šogad būs piedalījies.

Franču pilots startēs "RallycrossRX" septītajā posmā, kas notiks Francijā, Lohekas trasē augusta beigās. Lēbam tā nebūs debija rallijkrosā - pērn Losandželosā viņš uzvarēja šajā ieskaitē "X Games".

"Šis gads man patiešām ir pilns ar jauniem izaicinājumiem," saka Lēbs. "Saņēmu ielūgumu no Lohekas posma organizatora Patrika Žermēna un nolēmu piekrist. Man patika pērn braukt "X Games" un sagaidu, ka te būs kaut kas līdzīgs. Man gan nav citas pieredzes rallijkrosā kā vien no "X Games", tā kā man būs smagi jāpacīnās ar ātriem konkurentiem."

Lēba rīcībā šajās sacensībās būs "Citroen DS3 Supercar". Francijas posms, kas notiek 30 km uz dienvidiem no Rennas, ir viens no viskuplāk apmeklētajām rallijkrosa sacensībām pasaulē - Francijas čempionātā līdzjutēju skaits trases malā te regulāri pārsniedz 30 000. Šogad Lohekas trase pirmo reizi kopš 2001. gada iekļauta Eiropas čempionāta kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!