Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pēc šīs sezonas "McLaren" F-1 komandu pametīs arī tās beļģu pilots Stofels Vandorns, bet viņa vietā nāks 18 gadus vecais britu pilots Lando Noriss, pirmdien paziņojusi vienība.

Kur 26 gadus vecais beļģu pilots turpinās savu karjeru, netiek izpausts.

Vandorns "McLaren" komandai pievienojās 2013. gadā attīstības programmas ietvaros, bet F-1 čempionātā debitēja 2017. gadā, kļūstot par spāņa Fernando Alonso komandas biedru. Uz šo brīdi beļģu pilota kontā ir 34 "Grand Prix" sacīkstes.

"Esmu ļoti patecīgs "McLaren" par to, ka ticēja man visu šo piecu gadu garumā," saka Vandorns. "Atnācu šurp kā jauns pilots, un esmu izaudzis lūdz dalībai F-1 sacensībās jau pamatpilota amatā. Lai arī mēs nesasniedzām šai laikā augstus rezultātus, man te patika."

Arī 18 gadus vecais Noriss ir "McLaren" attīstības programmas dalībnieks un šosezon startē "Formula 2" čempionātā. Paralēli dalībai sacensībās Noriss "McLaren" F- 1 komandā pilda testu un similatora pilota pienākumus.

Līdz ar to 2019. gada sezonai "McLaren" F-1 komanda ir nokomplektēta.

Kā ziņojām, pēc šīs sezonas no "McLaren" aizies arī Fernando Alonso, bet viņa vietā piesaistīts cits spāņu pilots Karloss Sainss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!