Astoņas jaunizveidotās "FIA Academy" ekipāžas piedalīsies "auto24 Rally Estonia", izmantojot šīs sacensības kā iesildīšanos pirms jūlija beigās gaidāmā WRC posma Somijā, informē Igaunijas rallija organizatori.

Par favorītu šai konkurencē neapšaubāmi tiek uzskatīts mājinieks Egons Kaurs, kurš ir līderis arī "FIA Academy" kopvērtējumā.

"Šis ir mūsu mājas rallijs un lielākais Baltijā. Jā, mēs gribam te uzvarēt, savu draugu un fanu priekšā," neslēpj Egons. ""Rally Estonia" turklāt ir labas sacensības, lai sagatavotos Somijas WRC posmam, jo iepriekšējie divi Grieķijā un Sardīnijā bija tā saucamie "lēnie ralliji", bet Somija ir ātra, lielākā daļa trases veicama ar piekto pārnesumu un pilnu gāzi."

Igaunijā startēs arī vienīgā daiļā dzimuma pārstāve FIA akadēmijā, austrāliete Mollija Teilore. "Es nekad iepriekš neesmu braukusi šādos ceļos, tie izskatās fantastiski un es nevaru vien sagaidīt šīs sacensības!" saka jaunā rallija pilote. "Man būs arī jauns stūrmanis, tā kā Igaunijas ralliju izmantosim, lai pirms WRC posma iegūtu kopīgu pieredzi."

"FIA Academy" ir šogad ieviests jauniešu seriāls, kas aizstāj iepriekš aizvadīto JWRC čempionātu. Akadēmijas dalībnieki brauc ar identiskiem "Ford Fiesta R2" automobiļiem un čempionātā ieļauti seši posmi, kas notiek vienlaicīgi ar WRC sacensībām. Šobrīd ir notikuši divi posmi un abos uzvarēja Igaunijas ekipāža Egons Kaurs/Ēriks Lepiksons.

Jau ziņojām, ka "auto24 Rally Estonia", kas notiks 15. un 16. jūlijā, piedalīsies vairākas WRC ekipāžas kā Kriss Mīke un MINI WRC komanda, pasaules junioru čempions Martins Prokops, bijušais WRC pilots Tonijs Gārdemeisters, soms Jari Ketomā, kā arī vadošās Baltijas ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!