Foto: Ekspress Meedia

"Rally Estonia", kas sākotnēji tika plānots arī kā piektais Latvijas rallija čempionāta posms, tiek atcelts, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Latvijas Rallija čempionāta 2020. gada ieskaiti "Rally Estonia 2020" atcelšana neietekmē. LAF sporta kodeksa 2.17. punkts nosaka, ka čempionātam jāsastāv no ne mazāk kā četriem sacensību posmiem.

Pēdējās dienās starp Igaunijas Autosporta savienību (EAL) un "Rally Estonia" bija plašas domstarpības, kur EAL pieprasīja 100 000 eiro maksu par starptautisko autosacensību rīkošanu.

Neskatoties uz to, ka pirms pāris stundām Oļegs Gross, kurš ir Igaunijas Autosporta savienības biedrs un ilggadējs dažādu autosporta sacensību atbalstītājs, paziņoja, ka viņš gatavs samaksāt 100 000 eiro no saviem līdzekļiem, preses konferencē tika paziņots, ka rallijs šogad tiek atcelts.

Lai arī starp EAL un "Rally Estonia" organizatoriem pēdējās dienās esot bijušas vairākas tikšanās, vienošanās netika panākta.

"Rally Estonia" rīkotājs Urmo Āva atklāja, ka, lai arī šogad rallijs nenotiks, viņi strādās pie tā, lai šis rallijs notiktu turpmāk.

Par Latvijas Rallija čempionāta norisi lems tuvākajā LAF rallija komisijas padomes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!