Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules rallija čempionātā (WRC) šogad nebūs Somijas posma, paziņojuši etapa rīkotāji.

Somijas rallijam šogad bija jānotiek no 6. līdz 9.augustam Jiveskiles apkārtnē, valsts centrālajā daļā. Latvijas līdzjutējiem iecienītais rallijs šogad atzīmētu savu 70.gadskārtu, bet tagad svinības jāpārceļ uz nākamo gadu.

Lai gan epidemioloģiskā situācija Somijā un citviet pasaulē ir uzlabojusies, tomēr vairāki faktori liegs sagatavoties rallijam, kuram bija jānotiek pēc diviem mēnešiem.

"Nav paredzama Covid-19 turpmākā izplatība, kā arī ir daudz neskaidrību, piemēram, trūkst informācijas par to, kādi pēc jūlija būs ierobežojumi attiecībā uz masu pasākumiem. Tāpat nav skaidrības, kādā veidā un cik droši Somijā varētu ierasties ārvalstu dalībnieki, komandas un skatītāji," teikts rīkotāju paziņojumā.

Līdz ar Somijas rallija atcelšanu, WRC sezona varētu turpināties septembrī. Mēneša sākumā paredzēts Jaunzēlandes rallijs, bet portāls "Dirtfish.com" ziņo, ka ceturtdien arī tas tiks atcelts, līdz ar to sezona turpinātos septembra beigās Turcijā.

Jau iepriekš uz nenoteiktu laiku tika pārcelts Argentīnas rallijs un Sardīnijas rallijs, bet posmi Čīlē un Kenijā atcelti pavisam. Šobrīd sezonas kalendārā ir 11 posmi, taču nav zināms, vai visi tiks aizvadīti.

Kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ir titulētais francūzis Sebastjans Ožjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!