Foto: LETA

Latvijas motokrosista Paula Jonasa pārstāvētā komanda "Red Bull" nolēmusi izlaist šāgada pasaules čempionāta pirmo posmu Katarā, un Paulam sezona līdz ar to iesāksies ar čempionāta pirmo Eiropas posmu Itālijā, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Otrs "Red Bull" MX2 komandas pilots Ivo Monticelli pēdējā Itālijas čempionāta posmā Elites braucienā guva traumu, tādēļ komanda, nestartējot pirmajā pasaules čempionāta posmā, nolēma šo laiku izmantot lietderīgi, veicot fiziskās sagatavotības testus Paulam.

"Pauls piedalīsies pirmajā pasaules čempionāta posmā, kurš norisināsies Eiropas kontinentā, Itālijā, 13.aprīlī", sola Paula Jonasa tētis Kaspars. "Paulam sanāca ļoti ātrs sezonas sākums, bet mums vēl ir darbiņi, kas jāpaveic, līdz ar to uzskatu, ka pašreizējais scenārijs, kad Pauls PČ sāk startēt ar ceturto posmu, ir pat labvēlīgs. Pašlaik ļoti vērtīgi ir tas, ka tiek pārbaudīts Paula fiziskais stāvoklis, tad mums vēl būs laiks līdz aprīļa, lai piestrādātu pie niansītēm, jo pēc šiem testiem ar fiziskās sagatavotības treneri tiks pieņemts kopīgs lēmums par to, kā jāstrādā tālāk."

17 gadus vecais Pauls Jonass šogad ir plānojis debitēt pasaules čempionāta MX2 klasē, bet Eiropas čempionātā mērķis ir cīnīties par godalgoto trijnieku. Ģimene būšot gandarīta, ja kādā no pasaules čempionāta posmiem Pauls iekļūšot TOP10.

Katarā startēs vairāki citi Latvijas sportisti - Matīss Karro un Augusts Justs prestižajā GP klasē, Roberts Justs MX2 klasē, bet Samanta Josta - dāmu ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!