Foto: Publicitātes foto

Atraktīvais krievu rallija pilots, šāgada Krievijas un Igaunijas čempions Aleksejs Lukjaņuns nākamsezon pārstāvēs Baltkrieviju un 2015.gada sezonu iesāks ar dalību Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmajā posmā "Jannerallye" Austrijā, vēsta sportista mājas lapa.

Austrijā Lukjaņuka stūrmanis atkal būs ukrainis Jevgeņijs Červoņenko, ar ko krievu pilots sadarbojās "Rally Waldviertel" rallijā rudenī, un ekipāža startēs ar "Ford Fiesta R5" automašīnu. Tāpat kā rudenī, arī ERČ posmā Lukjaņuka mašīnu rotās Krievijas un Ukrainas karogi ar komandas devīzi "We want peace!" ("Mēs gribam mieru!").

"2015.gada sezonā pārstāvēšu Baltkrieviju," atklāj Lukjaņuks. "Sekmīgs starts pirmajā [ERČ] posmā varētu būt interesants baltkrievu partneriem, kas ir savā ziņā vidutāji starp Krieviju un Ukrainu, no vienas puses, neatkarīga valsts, no otras - mūsu slāvu brāļi un mēs visi gribam mieru. Neredzu neko nosodāmu šajā rīcībā."

Lukjaņuks plāno startēt arī otrajā ERČ posmā, "Rally Liepāja", kurā atkal apvienosies ar savu pamata stūrmani Alekseju Arnautovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!