Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījuma studijā pēc startiem Beļģijā, Zviedrijā un Talsu rallijā viesojas rallijkrosa talants Reinis Nitišs un Latvijas rallijkrosa čempionāta rīkotājs Jānis Bergs.

"Ātruma cilts" vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši Reini Nitišu, lai uzzinātu visu par sportista intensīvo grafiku un sasniegumiem Eiropā, kā arī tepat, Latvijā. Reinis dalās savās emocijās pēc Talsu rallija, kur norisinājās spraiga cīņa par vietu uz pjedestāla un piedzīvojumos aizvadītajos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos. Kā Reinis izcīnīja otro vietu Beļģijas posmā ar 30 minūšu laikā nomainītu ātrumkārbu un trīs pusasīm, tiek noskaidrots raidījumā.

Šajā nedēļas nogalē, 26. maijā, Latvijā pēc 15 gadu pārtraukuma atgriežas rallijkrosa čempionāts, tāpēc "Ātruma cilts" komanda uz sarunu aicinājuši tā rīkotāju Jāni Bergu. Skatītāji var noskaidrot, ko nacionālā čempionāta statuss maina sacensību dalībniekiem to piecās klasēs un kādus pienākumus tas uzliek rīkotājiem.

Artūrs Virbulis šoreiz nāk ar stāstu par bīstamām un aizraujošām autosporta sacensībām, kurās līdz šim nav startējis neviens latvietis. Tās ir "Indy 500" jeb viena no trim zvaigznēm lielajā autošosejā, blakus Lemānas un Monako sacīkstēm. Sacensību tradīcija dibināta tālajā 1911. gadā un tajās startē formulas, kādas Eiropas trasēs nav ierasts redzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!