Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz studijas viesi ir Latvijas motokrosa leģenda, Latvijas MXGP posma rīkotājs Kristers Serģis. Ir arī intervija ar jauno rallija talantu Māriņu Sesku pēc atgriešanās no Eiropas rallija čempionāta otrā posma.

Tā kā tuvākās dienas motoru sporta pasaulē paies uz motokrosa nots, Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši Kristeru Serģi, lai noskaidrotu visu par nedēļas nogalē Ķegumā notiekošo pasaules čempionātā motokrosā MXGP Latvijas posmu.

Kristers pastāsta par izdomu un milzu darbu, kas ieguldīts, lai uzlabotu sacensību kvalitāti. Tostarp arī par pirmo reizi 27 gadu laikā mainīto trases virzienu – kā tas ietekmēs braucējus un aizrautīgos skatītājus. Tāpat raidījuma skatītāji var noskaidrot, vai Latvijas zvaigzne Pauls Jonass jautā pēc Kristera padoma un kā pats motokrosa meistars vērtē Paula šīs sezonas sniegumu un iespējas uzvarēt Ķegumā.

Savukārt leģendārais motofrīstaila braucējs Mārtiņš Aleksandrovičs pirmo reizi uz sarunu "Ātruma Cilts" studijā ieradies pletkreklā. Pēc sporta karjeras beigām viņš pieņēmis jaunu izaicinājumu un šobrīd ir LMT Autosporta Akadēmijas kartinga projektu vadītājs un mentors. Mārtiņš ar raidījuma vadītājiem apspriež, vai četri riteņi ir stabilāki un kāds ir jauno kartinga braucēju un mehāniķu līmenis. Un, turpinot raidījuma virtuālās realitātes izaicinājumu, skatītājiem ir iespēja pārliecināties, vai jauno sportistu mentors rallijkrosa simulatorā spēj uzrādīt ievērības cienīgu rezultātu.

Šoreiz raidījumā arī intervija ar LMT Autosporta Akadēmijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku. Jaunais rallija talants, kurš tikko atgriezies no Eiropas rallija čempionāta otrā posma Kanāriju salās, pastāsta, kā vērtē savus panākumus uz asfalta un spēku samērus ar konkurentiem.

Turpinot stāstu par Eiropas rallija čempionātu, autosporta pētnieks Artūrs Virbulis pastāsta par sacensību brīnumu – Krievijas sportistu Alekseju Lukjaņuku, kurš apmetis kūleni savā stratēģijā un kļuvis prātīgs. Rezultāts ir divas uzvaras divos posmos. Raidījuma komanda apspriež Mārtiņa Seska fantastisko rezultātu, kā arī apskata pēdējā laikā tik skatīto "MotoGP" braucēju skandalozo sadursmi. Vai braucēju trakums kāpj proporcionāli trašu drošībai, tiek noskaidrots jaunajā "Ātruma cilts" sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!