"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šajā epizodē Pauls Timrots vēl pirms pasauls rallijkrosa čempionāta pirmā posma tikās ar Reini Nitišu. "Ātruma cilts" fokusā arī motoru sporta jaunpienācējs – virtuālais jeb e-autosports.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Abū Dabī, Jasmarinas trasē startēja pasaules rallijkrosa čempionāta jaunā sezona, kurā komandu sastāvi piedzīvoja iespaidīgas pārmaiņas. Sacīkstēs piedalījās arī mūsu rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, taču šoreiz visos posmos viņš nestartēs. Sarunā ar Paulu Reinis atklāj, kādēļ piedalīsies tikai noteiktos posmos, kādas ir izredzes un kā sportists vērtē konkurentu iespējas.

Lieli autosporta notikumi gaidāmi arī Latvijā, jo Rīga šogad atkal uzņems FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmu. Pērn Reinis tajā plūca Eiropas čempiona titulu, bet vai šogad sportista pašmāju faniem būs iespēja Nitišu redzēt braucēju rindās – tiek noskaidrots "Ātruma cilts" raidījumā.

Pauls uz sarunu aicinājis arī bijušo rallija pilotu Raimondu Strokšu, lai apspriestu aktuālo e-autosportu. Šogad ir uzsākts Latvijā nebijis eksperiments – E-autosporta čempionāts. Raimonds stāsta, kā radās ideja pievērsties e-autosportam un kā autosacīkšu virtuālie simulatori var palīdzēt attīstīt reālās autosporta braukšanas iemaņas. Raidījuma skatītāji arī var uzzināt, kad gaidāmas pirmās e-autosporta sacīkstes un kādas disciplīnas tajās būs pārstāvētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!