Foto: Publicitātes foto
Latvijas komandas "Riga Powerboat Team" pilota Uvja Slaktera laiva pirms svētdienas pasaules čempionāta F-2 ātrumlaivām trešā posma, kas notika Itālijā, bija nonākusi kontrabandistu rokās, kā rezultātā latvietim nācās startēt ar īrētu laivu, vēsta Latvijas Ūdens motosporta federācija (LUMSF).

Jau vēstīts, ka Slakteris Itālijas posmā, kas norisinājās Brindizi pilsētā, izcīnīja 12.vietu, kā rezultātā sacensības nācās noslēgt bez kopvērtējuma punktiem.

Kā savā interneta mājaslapā ziņo LUMSF, transporta firma, kuru čempionāta rīkotāji bija nolīguši, lai visas dalībnieku laivas nogādātu no iepriekšējā pasaules čempionāta posma Azerbaidžānas pilsētā Baku uz nākošo posmu Brindizi pilsētā, dalībnieku laivas nogādāja bez starpgadījumiem. Savukārt šoferis, kuram bija uzticēts pārvest "Riga Powerboat Team" laivu konteineru izrādījās kontrabandists. Grieķijas policija, pārbaudot automašīnu, konteinerā kopā ar laivām atrada deviņus cilvēkus bez personu apliecinošiem dokumentiem. Pastāv aizdomas, ka tā Eiropā tika mēģināts ievest nelegālos imigrantus.

Pēc tam automašīna ir arestēta, bet laivas varēs saņemt vien nedēļas laikā, tāpat policija ierosinājusi krimināllietu, un notiek izmeklēšana. Tika saņemta ziņa, ka Slaktera laivas sacensībās nebūs, un tika pieņemts lēmums īrēt vienīgo iespējamo laivu no zviedru pilota Jūnaša Andešona. Tā kā tā bija cita pilota laiva, tad dažu stundu laikā komandas mehāniķiem nācās ne tikai nomainīt uzvārdus un karogus laivas vizuālajā noformējumā, bet arī veikt daudzus būtiskus tehniskus risinājumus. Zviedru pilots ir augumā krietni īsāks un vieglāks par Slakteri, tāpēc bija jāmaina laivas balansējumi, jāpārveido krēsls, drošības jostu stiprinājumi, braucamā vadības mehānismi.

Pēc aizvadītiem trim posmiem Slakteris čempionāta ieskaitē ar 12 punktiem no ceturtās pozīcijas atkāpies uz septīto vietu, jo punkti katrā posmā tiek piešķirti labākajiem desmit pilotiem.

Nākamais posms norisināsies 1.septembrī Lielbritānijas pilsētā Notingemā, kur pērn Slakteris izcīnīja pirmo uzvaru karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!