Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Vācijas automašīnu ražotājs "Audi" no 2026.gada sezonas startēs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, piektdien preses konferencē pavēstīja "Audi" pārstāvji.

Šobrīd "Audi" neplāno startēt kā atsevišķa vienība, un preses konferencē tika paziņots, ka līdz šī gada beigām "Audi" nāks klajā ar to, kuru no jau esošajām F-1 komandām papildinās.

"Audi" izcēla, ka atbalsta F-1 plānus par ilgtspējību un izmaksu samazināšanu, kas skar dzinējus, kā arī izcēla savus plānus izmantot ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku degvielu.

"Ar prieku varu paziņot par "Audi" pievienošanos F-1," preses konferencē teica F-1 prezidents Stefāno Domenikali. "Tas ir svarīgs brīdis, kas pierāda, ka turpinām augt. Ar nepacietību gaidām, kad varēsim redzēt "Audi" logo sacīkstēs un drīzumā arī dzirdēt detaļas saistībā ar komandas plāniem nākotnē."

"Izceļot tehnoloģiju attīstību un to, ka F-1 virzās uz ilgtspējību, varam runāt par pavisam jaunu F-1 čempionātu nākotnē. F-1 šobrīd mainās, un "Audi" komanda vēlās aktīvi tajā iesaistīties," norādīja "Audi" tehniskās attīstības padomes loceklis Olivers Hofmans.

"Audi" pārstāvji atklāja, ka jau tiek testētas izstrādes F-1 atbilstošiem dzinējiem, kā arī elektriskie motori. Līdz šī gada beigām "Audi" arī izstrādās visu nākotnē nepieciešamo infrastruktūru un piesaistīs personālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!