Foto: Reuters/Scanpix

Vācu autoražotāji "Audi" 2018. gadā pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē pievienosies F-1 čempionātam, ziņo vācu mediji.

Vācu autoražotāji "Audi" 2018. gadā kā dzinēju piegādātāji varētu pievienoties F-1 pasaules čempionātam, sadarbojoties, visticamākais, ar "Red Bull" komandu.

Kā zināms, "Red Bull" 2016. gadā pārtrauks sadarbību ar līdzšinējiem dzinēju piegādātājiem "Renault", kuri varētu atkal izveidot atkal savu F-1 komandu, bet pārrunas par motoru piegādi ar "Mercedes", kas nevēlas sev jaunus konkurentus, ir noslēgušās bez rezultātiem, ziņo izdevums "Auto Bild".

Izdevuma rīcībā ir nonākusi informācija, ka faktiski jau panākta vienošanās par to, ka "Audi" 2018. gadā pievienosies F-1 kā dzinēju piegādātāji un "Auto Bild" prognozē, ka viņi sadarbosies tieši ar "Red Bull" komandu.

"Tirgus izpēte kārtējo reizi ir skaidri parādījusi F-1 nozīmību," izdevumam atklāja anonīms "Audi" pārstāvis, kas pārzina situāciju. "Līdz ar jaunajiem noteikumiem, kas stāsies spēkā 2018. gadā, F-1 atkal kļūs par pasaules motoru sporta augstāko virsotni. Čempionāta panākumi ir mainījuši šo seriālu."

"Atbilstoši mūsu kalkulācijām, kompānijas ienākšana F-1 neprasīs nekādus izdevumus, jo ir atrasti investori no Tuvajiem Austrumiem, kuri nav ieinteresēti reklāmā, bet savu projekta finansiālos panākumos, tāpēc domā citādāk kā parastie sponsori," piebilst kompānijas pārstāvis. "Turklāt mēs varam pievienoties "Red Bull" komandai, kam jau ir sava ļoti veiksmīga infrastruktūra."

Tajā pašā laikā "Audi" plāno saglabāt savas līdzšinējās aktivitātes motoru sportā, piemēram, DTM komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!