Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Vācijas autosportista Mika Šūmahera nākotne F-1 čempionātā joprojām ir neskaidra, un viņš jau esot aizvadījis sarunas ar "Audi", kas 2026. gadā ienāks prestižākajā sporta disciplīnā.

Šobrīd Šūmahers startē "Haas" komandā, kas vēl nav pagarinājusi līgumu ar vācieti. Sezonas noslēgumā viņam jāapliecina sava lietderība komandai, un tā no viņa sagaida punktus. Komandas īpašnieks Džīns Hāss kritizējis Šūmaheru par avārijām, kas likušas komandai tērēt naudu, kuras tai nav.

Šonedēļ oficiāli kļuva zināms, ka "Audi" uzsāks sadarbību ar "Sauber" komandu. Šobrīd tā startē ar "Alfa Romeo" nosaukumu, bet 2023. gadā šis projekts noslēgsies. "Audi" neslēpj, ka tā ir ieinteresēta, lai starp pilotiem būtu vācietis.

Audi" F-1 projekta vadītājs Ādams Beikers apstiprināja interesi par pilotu no Vācijas, tomēr galīgo lēmumu viņi pieņems balstoties uz braucēja sniegumu, nevis tautību.

Vācijas medija "Sport1" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Audi" un Šūmahers aizvadījuši sarunas. Nav zināms, vai Šūmaheram atradīsies vieta "Haas" komandā nākamajā sezonā, bet 2024. gadā viņš varētu kļūt par vienu no "Sauber" pilotiem, kad noslēgsies sadarbība ar "Alfa Romeo".

Uz Šūmahera vietu "Haas" komandā pretendē cits vācietis Niko Hilkenbergs. Ja Šūmahers zaudēs vietu "Haas" sastāvā, tad viņam, visticamāk, nāksies izlaist nākamo sezonu. Brīva vieta vēl varētu būt "Williams" komandā, ja nepieciešamos superlicences punktus neiegūs amerikānis Logans Serdžants. Ja amerikānim F-2 sezonas pēdējā posmā izdosies nodrošināt sev vismaz sesto vietu kopvērtējumā, viņš tiks pie superlicences un pārstāvēs "Williams" nākamajā sezonā.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Šūmahers esot kandidāts uz šo vietu "Williams" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!