Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrālietis Džeisons Doils svētdien Melburnā triumfēja pasaules čempionātā spīdvejā, pirmo reizi karjerā kļūstot par planētas čempionu.

Doils pirms pēdējā etapa - Austrālijas "Grand Prix" izcīņas - kopvērtējumā par 14 punktiem apsteidza poļu talantu Patriku Dudeku, kurš uzvarēja iepriekšējā etapā Toruņā, par astoņiem punktiem samazinot atstarpi no līdera.

Īsta cīņa par čempionu titulu sestdien gan nesanāca, jo Doils aizvadīja lielisku sacīksti, jau pēc trim braucienu sērijām nodrošinot čempiona titulu.

Viņš beigās triumfēja arī posmā, nopelnot 19 punktus, aiz sevis atstājot 2015.gada pasaules čempionu britu Taju Vofindenu, kurš tika pie 16 punktiem, bet Dudeks, kurš finālbraucienā nefinišēja, etapā palika ceturtais.

"Iepriekšējās divas nedēļas nespēju naktīs mierīgi gulēt, jo domāju par šīm sacensībām un savu lielo iespēju," pēc triumfa sacīja pasaules čempions, kurš pēdējā etapā uzvarēja piecos no septiņiem braucieniem.

Sezonas kopvērtējumā pēc 12 posmiem Doils tika pie 161 punkta, kamēr Dudeks nopelnīja 143 punktus, bet vēl par 12 punktiem atplika Vofindens.

Jau vēstīts, ka sezonas trešais etaps notika Daugavpils trekā, kur Latvijas "Grand Prix" izcīņā maijā uzvarēja polis Pjotrs Pavlickis. Latvijas etapā startēja arī Daugavpils "Lokomotīves" braucējs Maksims Bogdanovs, kurš palika astotais. Sezonas kopvērtējuma Bogdanovs ieņēma dalītu 20.vietu.

Pērn par četrkārtēju pasaules čempionu kļuva amerikānis Gregs Henkoks, kurš šosezon startēja tikai pirmajos sešos etapos, kopvērtējumā paliekot 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!