Foto: AP/Scanpix/LETA

"Haas" F-1 komandas pitstopa mehāniķi, kuru vainas dēļ no sezonas pirmā posma Austrālijā izstājās abi piloti, netiks sodīti, izteicies komandas vadītājs.

"Haas" F-1 komanda Austrālijas "Grand Prix" gandrīz uzrādīja labāko rezultātu savā līdzšinējā vēsturē, jo abi piloti, Kevins Magnusens un Romēns Grožāns, atradās labāko sešiniekā, bet abi izstājās tehnisku problēmu dēļ, ko izraisīja mehāniķu neuzmanība. Gan Magnusens, gan Grožāns izstājās riteņu defekta dēļ, ko izraisīja pitstopā nepieskrūvēts ritenis.

"Haas" komandas vadītājs Ginters Šteiners norādīja, ka šo misēkli izraisīja pitstopu pieredzes trūkums un ka tā ir jāuzlabo. "Šī nedēļas nogale mums bija diezgan sarežģīta, mums bija problēmas pirmajā un otrajā brīvo treniņu sesijā, pietrūka rezerves daļu, tāpēc nemēģinājām pietiekami daudz pitstopu rutīnu," pēc sacīkstes TV intervijās atklāja Šteiners. "Ar uzgriežņu atslēgu strādāja tie paši puiši, kas pērn, kad mums nebija nevienas problēmas. Tas vienkārši bija neveiksmīgi pitstopi, "novērpās" riteņa skrūve. Neticami, ka viena un tā pati problēma radās abos pitstopos, viena ar priekšējo, otra ar pakaļējo riteni, taču tas notika."

Komandas vadītājs uzsvēra, ka pirms Bahreinas "Grand Prix" mehāniķi vairāk trenēsies, lai sacīkstē atgūtu pārliecību.

"Haas" F-1 komandai Austrālijā tika piespriests 10 tūkstošus eiro liels naudas sods par "mašīnu bīstamu izlaišanu trasē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!