Foto: undefined

Austrijas autosporta klubs "Rallye Club Mühlviertel" paziņojuši, ka 2016.gadā nerīkos "Jannerallye", kas divus gadus bija Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas atklāšanas posms, vēsta ārzemju mediji.

Austrija atsakās no sava ERČ posma

Austrijas autosporta klubs "Rallye Club Mühlviertel" paziņojuši, ka 2016.gadā nerīkos "Jannerallye", kas divus gadus bija Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas atklāšanas posms, vēsta ārzemju mediji.

Rallija rīkotāji nav apmierināti ar ERČ norisi, prasībām un ieguvumiem, par vienu no atteikuma iemesliem minot arī ilgo neskaidrību ar nākamās sezonas kalendāru un nolikumu, kas tiekot izziņots rudenī, kad līdz Austrijas posmam palikuši vien daži mēneši. Tas negatīvi iespaido dalībnieku skaitu - "Jannerallye" rīkotāji saskaitījuši, ka šā iemesla dēļ uz starta gada pirmajās ERČ sacenībās ir apmēram par 15 ekipāžām mazāk, bet kopš 2012.gada dalībnieku skaits ERČ ieskaitē samazinājies gandrīz uz pusi, paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā - par 17%, raksta portāls "rallye-magazin.de".

"Arī ERČ rīkotāju televīzijas apskati, kas Austrijā un Eiropā tiek translēti pl. 23, nekādi nevar nosaukt par labāko pārraides laiku," teikts kluba izplatītajā paziņojumā. "Tā kā mūsu nosauktajos punktos tuvākajā diez vai iespējamas pozitīvas pārmaiņas, esam nolēmuši 2016.gadā savu ralliju nerīkot."

Vienošanās par "Jannerallye" atrašanos ERČ kalendārā bija panākta līdz 2018.gadam.

"Mums bija liels prieks sadarboties ar"Jannerallye" rīkotājiem šos gadus," saka ERČ organizatoru, "Eurosport Events" koordinators Žans-Batists Lejs. "Saprotam, ka sezonas pirmā posma statuss bieži vien apgrūtina darbu, taču respektējam "Rallye Club Mühlviertel" lēmumu. Tajā pašā laikā veicam pārrunas, lai 2016. gada kalendārā būtu iekļauti visi ralliji - gan ziemas, gan asfalta, gan grants sacensības."

Šis ir pirmais gadījums, kad ERČ posms atsakās no dalības čempionātā; līdz šim ralliji tika izslēgti no kalendāra pēc ERČ iniciatīvas finansiālu vai organizatorisku problēmu dēļ.

Kā portāls "Delfi" uzzināja ERČ, vēl ir pāragri runāt par to, ka "Rally Liepāja" varētu būt nākamās sezonas atklāšanas posms. Kā zināms, aizvadītās divas sezonas Latvijas ERČ posms bija otrās sacensības kalendārā un vienīgais ziemas grants rallijs. "Jannerallye", kas arī ir ziemas rallijs un notiek gada pirmajā nedēļas nogalē, notiek pa asfalta seguma ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!